in ,

LOUIS CAMILLERI: Nahajamo se v globoki luknji

Izvršni direktor Ferrarija, Louis Camilleri, je po razočaranju na domači jubilejni dirki v Mugellu povedal, da se v ekipi zavedajo, da so v globoki luknji.

Louis Camilleri, izvršni direktor Ferrarija, je bil jasen glede predstav ekipe iz Maranella in priznal, da je vsem popolnoma jasno, da se trenutno nahajajo v globoki luknji, iz katere iščejo pot.

Zvesti tifoziji so morali znova trpeti, ko so na dirki VN Toskane v Mugellu opazovali, kako je Charles Leclerc, ki se je po dobrem štartu prebil celo na tretje mesto, zaradi obrabljenih gum in počasnega dirkalnika padal nazaj. Na koncu je mladi Monačan zasedel osmo mesto, njegov moštveni kolega Sebastian Vettel pa se je moral zadovoljiti z desetim. Camilleri je v Mugellu povedal: “Iz različnih razlogov se nahajamo v globoki luknji, a karkoli bi sedaj k temu povedal, bi zvenelo kot izgovor. In sam osebno ne maram izgovorov. V takšnem položaju se moraš osredotočati na težave in se le-teh lotiti z vso odločnostjo. Samo tako in s trdim delom bomo lahko znova zasedli mesto v ospredju.

Louis Camilleri je po razočaranju na domači jubilejni dirki Ferrarija v Mugellu priznal, da se nahajajo v globoki luknji iz katere bo potrebno najti izhod.

Toda izgledi niso ravno rožnati. Kajti zaradi pandemije koronavirusa bodo ekipe v sezoni 2021 vozile z letošnjimi dirkalniki, saj je nadaljnji razvoj zelo omejen. “Biti moramo dovolj realni, da spoznamo, da bo tudi sezona 2021 za nas zelo težka. V Formuli 1 se vedno boriš proti času, na in izven steze, kolo ob kolesu s tekmeci ali pa v pogledu razvoja. Tu ni čudežnega sredstva, zato bomo potrebovali čas. Pri pravilniku imamo določeno fleksibilnost, zato bi morali doseči napredek,” doda Camilleri.

Naše največje upanje pa je zagotovo sezona 2022, ko bodo v Formuli 1 nastopila nova pravila. Upamo na močan novi začetek. Ferrari in Formula 1 sta tesno povezana. Ali si lahko nekdo predstavlja Ferrarija brez Formule 1 ali pa obratno? Vedno smo bili tukaj, medtem ko so drugi prišli in odhajali. Toda ta ogromna zgodovina ustvarja tudi veliki pritisk,” še zaključi izvršni direktor Ferrarija.              

Komentiraj

Loading…

0

SAINZ: V trenutni FORMULI 1 vedno zmaga NAJBOGATEJŠA ekipa

H.-J. STUCK o VETTLU in ASTON MARTINU: Prekleto pametna poteza