in ,

MERCEDES zanika, da bi vnašal POLITIKO v FORMULO 1

Pri ekipi srebrnih puščic so zanikali, da naj bi v Formulo 1 prinašali politiko, kar se najbolj zrcali na nastopih njihovega glavnega zvezdnika Lewisa Hamiltona.

Zanikanje dominantne ekipe letošnjega prvenstva se pokriva s poročili, da naj bi FIA preiskovala početje Lewisa Hamiltona, ki je v Mugellu nosil majico s političnim sporočilom in s čimer naj bi kršil pravila krovne organizacije, ki pa je, kot je znano, sporočila, da ne bo prišlo do nobene preiskave.

Medtem ko je šestkratni svetovni prvak z razliko od ostalih dirkačev, ki nosijo majico z napisom “End racism“, vedno oblekel majico z napisom “Black Lives Matter“, je sedaj v Mugellu spremenil svoje sporočilo. Hamilton je pred in po dirki VN Toskane nosil majico z napisom “Arrest the cops who killed Breonna Taylor“, kar se navezuje na prepirljivo policijsko streljanje meseca marca. Tiskovni predstavnik FIA-e je po dirki potrdil, da je preiskava nošenje majice Hamiltona na odru za zmagovalce in v času intervjujev pod aktivno obravnavo.

V ekipi svetovnih prvakov zanikajo, da bi vnašali politiko v Formulo 1 in da gre pri podpori Lewisu Hamiltonu za vprašanje človekovih pravic.

Ekipa Mercedes pa se je postavila v bran 35-letnika. Na družabnem omrežju twitter je nek uporabnik Mercedesovega in Hamiltonovega profila prosil, naj politiko pustijo izven Formule 1. “Ne vnašamo politike v Formulo 1,” je odgovoril Mercedes in dodal, da letos tekmujejo za raznolikost in vključenost. “Tukaj gre za vprašanja človekovih pravic, ki jih skušamo izpostaviti in ozaveščati. V tem je velika razlika,” doda ekipa.

Neimenovani šef ekipe Formule 1 je tako ali tako podvomil v to, da bo Hamilton zaradi te majice kaznovan. “Lewisa ne morete sankcionirati za dejanje, ki je podprto po vsem svetu. Prepričan sem, da tako vidi tudi Mercedes,” je omenjeni dejal za nemške kolege iz Sport1. A postavlja se vprašanje, kako to vidijo sponzorji ekipe, ki niso bili vidni na odru za zmagovalce in v času televizijskih intervjujev.     

Komentiraj

Loading…

0

H.-J. STUCK o VETTLU in ASTON MARTINU: Prekleto pametna poteza