in

NÜRBURGRING upa na petkov nastop MICKA SCHUMACHERJA

Šef Nürburgringa upa, da so govorice resnične, da bo Mick Schumacher dobil priložnost nastopa na prostem treningu VN Eifela.

Foto: HB Press

Pred Mugellom se je govorilo, da bo vodilni prvenstva Formule 2 nastopil na prostem treningu VN Toskane, toda spričo dejstva, da je Formula 2 dirkala tudi v okviru Mugella, je to bilo vse prej kot verjetno.

Vendar je Mattia Binotto nedavno potrdil, da bo dirkač Ferrarijeve akademije kasneje v sezoni zares dobil priložnost nastopanja na petkovem prostem treningu – po vsej verjetnosti na prizorišču, kjer Formula 2 ne nastopa. Sedaj se je pojavila nova govorica, da naj bi bil Nürburgring, ki se je letos zaradi pandemije koronavirusa znašel na koledarju Formule 1, prizorišče nastopa mladega Schumacherja.

Odgovorni dirkališča Nürburgring močno upajo, da bo mladi Mick Schumacher dobil priložnost nastopa na petkovem prostem treningu Formule 1 prav na njihovi stezi.

Seveda spremljamo trenutni razvoj dogodkov, povezanih z Mickom Schumacherjem,” je povedal Mirco Markfort, šef dirkališča Nürburgring. “Ferrari je potrdil, da bi lahko letos dobil priložnost. Seveda bi bila neverjetna čustvena zgodba, če bi se to zgodilo na našem dirkališču,” je dejal za časnik Kölner Express. “Naša steza je bila dnevna soba njegovega očeta, ki ima tukaj tudi svoj odsek steze, imenovan Schumacher-S,” je še dodal Markfort.

Komentiraj

Loading…

0

Novi HYUNDAI TUCSON: Tehnološko napreden SUV z RADIKALNIM dizajnom

Takole je ŠKODA pripravila model ENYAQ iV na TOUR de FRANCE