in

SAINZ: V trenutni FORMULI 1 vedno zmaga NAJBOGATEJŠA ekipa

Carlos Sainz je frustrirano priznal, da trenutne razmere v Formuli 1 pomenijo, da ima najbogatejša ekipa vedno največje možnosti za zmago.

Nova tehnična pravila, ki v veljavo nastopijo leta 2022, se bodo občutno spremenila, medtem pa bo sistem razdeljevanja prejemkov med ekipe že bolj pravičnejši, povrhu pa že prihodnje leto prihaja tudi zgornja meja proračuna.

Toda Carlos Sainz, dirkač ekipe McLaren pravi, da trenutne razmere pomenijo le eno in to je, da sta Mercedes in Lewis Hamilton vedno najbolj verjetna kandidata za zmago na dirki. “Seveda je to frustrirajoče,” je dejal Španec, ki se za leto 2021 seli k Ferrariju, ki se tačas nahaja v krizi. “Toda današnja Formula 1 deluje tako, da je že vnaprej jasno, da bo zmagala ekipa z največ denarja,” je Sainz dejal za časnik El Mundo Deportivo. “Od njih ne želim vzeti nobenega kredita, saj je način, kako Mercedes sedaj izkorišča svoj polni potencial, spektakularen.

Carlos Sainz pravi, da trenutno v Formuli 1 zmaguje najbogatejša ekipa in to je že nekaj let Mercedes.

Dejansko obstajajo ekipe s podobnimi proračuni, ki težko dosegajo svojo raven. Toda to ne pomeni, da ne bi imel upanja, da se bo Formula 1 spremenila. Mislim, da bi lahko imeli veliko bolj spektakularno Formulo 1, in mislim, da je celo Mercedes spoznal, kako vznemirljiva je lahko dirka brez njih na vrhu,” je dodal Sainz in se pri tem verjetno skliceval na dirko v Monzi, ki jo je presenetljivo dobil Pierre Gasly. “Iskreno povedano, za Mercedesom so naše dirke vedno takšne,” še v smehu doda Španec.      

Komentiraj

Loading…

0

Novi iPAD AIR 4 z A14 Bionic čipom in Pro obliko za 599 dolarjev

LOUIS CAMILLERI: Nahajamo se v globoki luknji