in

VETTEL o tem, kako ga je LAWRENCE STROLL prepričal za ASTON MARTIN

Kaj je Sebastiana Vettla prepričalo, da je pri Aston Martinu zase videl športno perspektivo in nadaljevanje svoje kariere v Formuli 1.

Sebastian Vettel je izdal, da sta angažiranje Lawrenca Strolla pri ekipi Racing Point, ki se bo prihodnje leto imenovala Aston Martin, in njegova vizija za prihodnost igrala bistveno vlogo pri pogajanju za odhod v njegovo ekipo in s tem nadaljevanje svoje kariere v Formuli 1.

V intervjuju v podcastu Beyond the Grid, je Vettel kratko in jedrnato odgovoril na vprašanje, kaj oziroma kdo ga je nenazadnje prepričal v to, da bo Aston Martin njegova prihodnost. “On.” In tukaj je imel seveda v mislih kanadskega poslovneža, ki s svojimi poslovni partnerji ni vstopil le v ekipo Formule 1 Racing Point, temveč tudi pri proizvajalcu športnih avtomobilov Aston Martin. Poleg tega pa so še obstajali mnogi dejavniki, ki so mu vlivali optimizem. “Tudi dejstvo, da ekipa raste,” doda Vettel. Na dirkaški strani pa je bil sam tako ali tako hitro prepričan v možnost ekipe za napredovanje. “Še bolj pa sta bila pristop in odločnost, da se zares nekaj pokrene in da se skupaj na noge postavi nekaj dobrega. To zveni na projekt, ki je zabaven, zaradi česar sem se na koncu odločil, da želim biti del tega.

Sebastian Vettel poudarja, da je bil Lawrence Stroll s svojim angažiranjem pri Racing Pointu in svoji viziji za prihodnost odločilen dejavnik, da se je odločil kariero nadaljevati pri Aston Martinu.

Kajti Vettel pojasni, da s Formulo 1 še ni zaključil. Da bo sedaj znova dirkal v britanskem moštvu, v katerem je manjši poudarek na stvari okrog vsega kot pa na dirkanje, mu zelo dogovarja. “Obožujem dirkanje in veseli me, da lahko nastopim na dirkah.” Nemec je prepričan, da bo Aston Martin povsem drugačen kot Ferrari. Ekipa bo rasla in veliko stvari se bo zgodilo prvič. “To je neverjetno potovanje polno izzivov za celotno ekipo. Upam, da lahko veliko pripevam k temu in da v dirkalniku pokažem dobre predstave.

Nemec še ponovi, da preteklih let pri Ferrariju ne obžaluje, veseli pa se dirkanja za novo ekipo, ki ima veliko potenciala za prihodnost.

Istočasno pa Vettel še poudari: “Preteklih let ne obžalujem. Pri Ferrariju sem se veliko naučil. O drugi ekipi in drugi kulturi. Tam sem našel veliko prijateljev. Toda Ferrari je zagotovo posebna ekipa, v mnogih pogledih. Tam, kamor se odpravljam, bo drugače. Toda tega se zelo veselim.”        

Po mnenju FIE so zaradi zdravstveno varnostnih protokolov dirke Formule 1 povsod mogoče

Mediji: RAIKKONEN podaljšal pogodbo z ekipo ALFA ROMEO za 2021