in

VETTEL priznal, da je kupil delnice ASTON MARTINA

Sebastian Vettel v prihodnji sezoni ne le dirkal za Aston Martin, temveč bo tudi vlagatelj, saj je kupil delncice britanskega proizvajalca športnih avtomobilov.

Foto: HB Press

Znano je, da je ekipa Racing Point prejšnji mesec oznanila, da se bo Sebatian Vettel v prihodnji sezoni pridružil moštvu, ki se bo imenovalo Aston Martin, ko je podpisal pogodbo za leto 2021 in naprej.

Vettel je pred kratkim pojasnil, da ga je k odločitvi, da se drugo leto poda v moštvo Aston Martin, prepričal lastnik ekipe Lawrence Stroll. Zdajšnji dirkač ekipe Ferrari je izjavil, da verjame v projekt, tako da je kupil tudi delnice britanskega proizvajalca športnih avtomobilov. “Vsakdo lahko svobodno počne s svojim denarjem kar hoče. Aston Martin je javno podjetje in vsi lahko vlagajo,” je dejal Vettel v enem izmed krogov z novinarji v paddocku Nürburgringa.

Zdajšnji dirkač ekipe Ferrari je na Nürburgringu novinarjem potrdil, da je kupil delnice Aston Martina, za katerega bo dirkal od sezone 2021 naprej.

Če sprašujete, ali sem kupil delnice v podjetju Aston Martin? Da. Koliko? Mislim da je to sekundarna stvar, o kateri ne bom govoril. Ponavljam, verjamem v ta projekt. Odločil sem se, da grem s tem projektom in navdušen sem, da vidim, kaj se bo zgodilo, ko bomo prihodnje leto zapeljali na stezo in bom začel z novo ekipo,” pove Vettel, ki pa s Strollom starejšim ni edini v paddocku, ki ima v lasti delnice Aston Martina. Tudi Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, si je že prej zagotovil svoj delež, kar je vodilo do govoric, da bi se lahko Avstrijec po koncu sezone 2020 odpravil k prijatelju Lawrencu Strollu.          

ECCLESTONE: SCHUMACHER je imel težje delo kot ga ima HAMILTON

RED BULL bi lahko zaradi stanja z MOTORJI zapustil FORMULO 1