in ,

Prenovljeni JAGUAR XF s popolnoma novo NOTRANJOSTJO in novim MOTORJEM

Pri Jaguarju so prenovili svojega konkurenta Mercedesu razreda E in druščini iz premium segmenta. Navzven so spremembe minimalne, povsem druga zgodba pa je v notranjosti.

Pet let po začetku prodaje je Jaguar XF doživel prvo večjo prenovo. Zunanje spremembe so minimalne, nekatere razlike v primerjavi s predhodnikom so vidne praktično samo na odbijačih. Je pa avto zdaj opremljen z novimi full-LED žarometi.

V notranjosti je Jaguar XF zdaj, po prenovi, povsem druga zgodba. Volan, gumbi klimatske naprave, zasloni, sredinska konzola, prestavna ročica, reže za dovod zraka, sprednja konzola in obloge vrat, sedeži… Praktično ni dela notranjosti, ki ni bil spremenjen in XF je v notranjosti pravzaprav povsem nov avtomobil.

Pomembna sprememba je tudi pod pokrovom motorja. Na voljo je nov dizelski motor največje moči 204 KM, ki je s tem za 24 KM močnejši od predhodnika, hkrati pa se lahko pohvali z zmanjšanimi emisijami in nižjo porabo goriva. Jaguar trdi, da motor v povprečju porabi 4,9 l/100 km.

Še vedno v ponudbi ostajajo štirivaljni bencinski motorji z 250 oziroma 300 KM. Z najmočnejšim motorjem Jaguar XF pospeši do 100 km/h v 6,1 sekunde. Vsi motorji so na voljo v kombinaciji z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, izbrati pa je mogoče tudi različico s pogonom na vsa štiri kolesa.

Pri Jaguarju so s prenovo poskrbeli še za nekaj več udobja med vožnjo. Nivo hrupa v notranjosti je bil zmanjšan zahvaljujoč aktivnemu sistemu za zmanjševanje hrupa, na voljo pa je tudi nova klimatska naprava z ionizacijo zraka in filtracijo delcev PM2,5. Infotainment je nov, vse skupaj pa poteka prek 11,4-palčnega ukrivljenega zaslona na dotik.

Jaguar XF je še vedno na voljo kot limuzina in karavan. Naročilo za prenovljeni model je že mogoče oddati, Jaguar pa še ni objavil cen za slovensko tržišče.

Galerija: Jaguar XF

HYUNDAI bo električne modele prodajal pod samostojno znamko IONIQ

HAMILTON je bil ganjen, ko mu je MICK izročil čelado očeta: Kakšna ČAST!