in ,

RENAULT MEGANE eVision: Električni Megane že prihodnje leto tudi na NAŠIH CESTAH

Serijsko različico Renaulta Mégane eVision naj bi predstavili že prihodnje leto. Električni ljudski Francoz z dosegom in zmogljivostmi cilja neposredno na VW ID.3.

Z modelom Renault Mégane eVision, ki naj bi na trg kot serijski model prišel že leta 2021, Francozi iz rokava vlečejo asa, ki bi moral trajnostno elektrificirati kompaktni razred. Zato želijo braniti svojo pionirsko vlogo in pozicijo, ki so jo dosegli z mestno prodajno uspešnico Zoe.

Mégane eVision temelji na koncernski platformi CMF-EV, ki je bila razvita posebej za električna vozila, velik del tehnologije pa si deli z Nissanom Ariya, ki bo prav tako na trg prispel prihodnje leto.

Renault še vedno v veliki meri skriva tehnične podatke, a prve napovedi so precej obetavne. Z dolžino 4,21 metra naj bi Mégane eVision ponujal toliko prostora za potnike in prtljago, kot ga je sicer na voljo le v razredu višje.

Po navedbah tovarne to omogoča najbolj tanka baterija s kapaciteto 60 kWh doslej. Nahaja se v dnu avtomobila in napaja elektromotor največje moči 160 kW (217 KM), ki poganja sprednja kolesa. Motor bi moral kljub 1650 kilogramom lastne teže poskrbeti, da bo Renault Mégane eVision precej dinamičen avtomobil.

Pri Renaultu pravijo, da bo serijski primerek mogoče polniti na 130 kW, več informacij o zmogljivostih in dosegu pa bodo objavili najkasneje do predstavitve serijskega modela, ki bo v prvi polovici 2021.

Galerija: Renault Mégane eVision

VALENTINO ROSSI POZITIVEN NA COVID-19!

Cristian HORNER o Abiteboulovi ZADNJICI: Tja gor gre velik RED BULLOV logotip!