in

VALENTINO ROSSI POZITIVEN NA COVID-19!

Valentino Rossi bo moral izpustiti dirko za VN Aragonije, ki bo ta konec tedna, potem ko je bil pozitiven na testiranju za virus Covid-19.

Valentino Rossi bo moral izpustiti dirko za VN Aragonije, ki bo ta konec tedna, potem ko je bil pozitiven na testiranju za virus Covid-19.

Dirkač Yamahe je prvi izmed dirkačev razreda MotoGP, ki je bil pozitiven na testiranju za novi koronavirus, pred njim pa je dirki v Misanu zaradi pozitivnega rezultata testiranj moral izpustiti dirkač razreda Moto2, Jorge Martin.

Rossi je na svojem profilu na Instagramu potrdil, da se je slabo počutil, nato pa odšel na testiranje za covid-19, ki je bil sprva negativen, po ponovnem testiranju pa je bil rezultat pozitiven, zato bo dirko v Aragoniji izpustil, najverjetneje pa ga ne bomo videli tudi na drugi dirki na istem dirkališču, ki bo prihodnji teden.

Sedemkratni svetovni prvak razreda MotoGP je od prihoda v Aragonijo v samoizolaciji, dejal pa je, da je zelo razočaran nad okužbo, saj se je trudil spoštovati vse samozaščitne postopke.

“Zjutraj sem se slabo počutil,” je na Instagramu zapisal Rossi. “Čutil sem bolečine v kosteh in imel sem malo vročine, zato sem takoj stopil v stik z zdravnikom, ki je opravil dve testiranji. Hitri test je bil negativen, tako kot test, ki sem ga opravil v torek, toda drugi je bil na žalost pozitiven, rezultat pa sem prejel ob štirih popoldan. Razočaran sem, ker bom moral izpustiti dirko v Aragoniji. Čeprav bi bil rad optimističen, bom verjetno moral izpustiti tudi drugo dirko tukaj.

Žalosten sem in jezen, saj sem se trudil spoštovati vse postopke in čeprav je bilo testiranje v torek negativno, sem bil od prihoda iz Le Mansa v samoizolaciji. Na žalost položaja ne morem spremeniti. Sledil bom nasvetom zdravnikov in upal, da se bom kmalu počutil bolje.”

Yamaha zadeve še ni uradno komentirala, tako da še ni znano, kdo, če sploh, bo dirkal namesto Rossija. Novica pa je vsekakor požela veliko zanimanja tudi med navijači Jorgeja Lorenza, ki že upajo, da bo njihov favorit vendarle dobil priložnost za nastop na dirki.

DAIMLER bo razpolovil sredstva za ekipo MERCEDES v FORMULI 1

RENAULT MEGANE eVision: Električni Megane že prihodnje leto tudi na NAŠIH CESTAH