in ,

ABITEBOUL zavrača govorice okrog OCONA in GASLYA

Esteban Ocon se ne sme sramovati svojega dosedanjega nastopa za ekipo Renault v sezoni 2020.

Foto: HB Press

To je stališče njegovega šefa Cyrila Abiteboula, ki se je odzval na govorice, da želi ekipa za sezono 2021 morda podpisati pogodbo z drugim mladim francoskim dirkačem – Pierrom Gaslyem, zmagovalcem VN Italije v Monzi.

Ocon, ki se je v letošnji sezoni pridružil ekipi Renault, je do tega trenutka osvojil 36 točk, njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo, ki je na Nürburgringu stopil na oder za zmagovalce, pa 78. Kljub temu pa se Abiteboul postavi v bran 24-letnega Ocona. “Moral bi biti zelo pragmatičen glede situacije, ki ni katastrofa. Če vključimo točke, ki jih je izgubil zaradi nezanesljivosti dirkalnika, bi sicer še vedno zaostajal za Danielom, vendar ne toliko kot sedaj. In govorimo o Ricciardu. Esteban še ni imel tako močnega kolega, imel je dobre, predvsem Pereza, a mislim, da je Daniel močnejši.

Cyril Abiteboul, šef ekipe Renault zavrača govorice, da bi se pogovarjali s Pierrom Gaslyem in se postavi v bran Estebanu Oconu in poudarja, da se mu ni treba sramovati letošnjih nastopov.

Zato Abiteboul pravi, da mora Ocon spustiti glavo in se osredotočati na svoj napredek. “Mora si postaviti realne cilje in tudi glede njegovega trenutnega nastopa ne obstaja razlog, da bi se moral sramovati,” doda Francoz. “Tako kot mnogi mladi dirkači je tudi on včasih nestrpen, kar vodi do manjših napak. Vendar me ne skrbi, saj lahko to popravi in s podporo ekipe mu bo to tudi uspelo.”            

RED BULL grozi z odhodom iz FORMULE 1, FERRARI blokira zamrznitev motorjev

Bo Jorge LORENZO zamenjal Valentina ROSSIJA?