in

Bo Jorge LORENZO zamenjal Valentina ROSSIJA?

Z novico, da Valentino Rossi ta konec tedna v Aragoniji ne bo dirkal, se nam obeta prva dirka po zelo dolgem času, na kateri ne bo nastopil dirkač, ki je na tem dirkališču že zmagal.

Medtem ko je Valentino Rossi zaradi pozitivnega rezultata testa na Covid-19 v četrtek, danes v samoizolaciji v domači Tavullii, njegov moštveni kolega Maverick Vinales sam brani barve Yamahine tovarniške ekipe na aktualnem aragonskem dirkaškem vikendu.

Pri Yamahi so za VN Aragonije, ki bo v nedeljo, že izključili možnost, da bi tam namesto legendarnega Italijana nastopal nadomestni voznik. Še več – tudi za drugi konec tedna v Aragonije (od 23. do 25. oktobra) trenutno ne načrtujejo zamenjave za Rossija. Po zadnjih informacijah, ki smo jih dobili, pri Yamahi ne pričakujejo, da bi se sedemkratni svetovni prvak lahko vrnil pred novembrom.

Valentino Rossi bi se utegnil v karavano MotoGP vrniti šele novembra.

Vprašanje ostaja, kdo bi lahko nadomeščal Rossija, če se Italijan ne bo mogel vrniti na naslednji dirki? Odgovor je kot na dlani, namesto Rossija bi lahko vskočil Yamahin testni voznik Jorge Lorenzo. “Zdaj imamo deset dni časa, da se pogovorimo o zamenjavi za Aragon 2, vendar še z nikomer nismo resno govorili,” je šef ekipe Massimo Meregalli povedal za Sky Italia.

Na konkretno vprašanje o nastopu Jorgeja Lorenza je vodja ekipe Yamaha odgovoril: “Ne izključujem Lorenza. Mislim pa, da je logično, da bo po testiranjih v Portimau potreboval malo več časa za vrnitev na tekmovalno raven.”

Omenjeni dvodnevni test na Portugalskem v sredo in četrtek prejšnjega tedna je bil za Lorenza šele tretji in četrti dan testiranj, odkar so ga pozimi za testnega voznika najeli pri nekdanjem delodajalcu. Voznik Aprilie Aleix Espargaro, ki je na testu v Portimau dosegel najhitrejši čas, je bil več kot štiri sekunde hitrejši od Lorenza, ki je resda nastopil z lansko Yamaho, kar je pa lahko tudi dodatna oteževalna okoliščina za Španca. Lorenzo namreč sploh še ni sedel na letošnji Yamahin motocikel.

ABITEBOUL zavrača govorice okrog OCONA in GASLYA

Nico ROSBERG o ALBONU: Slab, počasen, dela VELIKO NAPAK…