in

HÜLKENBERG: Preveč je dirkačev, ki iščejo sedež v FORMULI 1

Nico Hülkenberg nima veliko upanja, da bi se lahko prihodnje leto kot stalni dirkač vrnil v Formulo 1.

Foto: HB Press

Letos je trikrat nastopil za ekipo Racing Point, prav tako pa je imel za dirko na Nürburgringu stik z Red Bullom, zato je dirkač, ki je tačas brez dela, postal v neki meri super rezervist.

Toda 33-letni Hülkenberg je dejal, da vloga rezervista ni tisto, za kar si prizadeva za leto 2021. “Včasih te želijo, včasih ne,” je povedal kolegom iz auto motor und sport. “V bistvu pa je moja prioriteta stalni sedež.” Popularnega Hulka so navijači za nastop na Nürburgringu izbrali za dirkača dirke, potem ko je prvič zapeljal šele na kvalifikacijah. Toda Nemec pravi, da ni prejel končne nagrade in to je dogovora za leto 2021. “Na žalost je bilo tako tudi po Silverstoneu. Mogoče ima Formula 1 dovolj kakovostnih dirkačev in me ne potrebuje več.

Nemec si še naprej prizadeva, da bi dobil stalni sedež v Formuli 1 za sezono 2021, istočasno pa priznava, da ima kraljevi razred motošporta očitno presežek dirkačev – Foto: HB Press

Še vedno sem tukaj, vendar gre za proces, ki traja že zelo dolgo. Obstaja presežek dirkačev,” doda Hülkenberg. “In potem so tukaj še dirkači, ki so finančno privlačnejši za nekatere ekipe.Helmut Marko, športni šef Red Bulla pritiska na Alexa Albona tako, da kot potencialni zamenjavi za leto 2021 omenja Nica Hülkenberga in Sergia Pereza. Toda Nemec v tem pogledu pravi, da je sedež pri rdečih biki zelo težko dosegljiv.          

Nico ROSBERG o ALBONU: Slab, počasen, dela VELIKO NAPAK…

RED BULL: Odločitev o dobavitelju POGONSKIH ENOT bomo sprejeli do KONCA LETA