in ,

Kdaj bosta pri MERCEDESU novo pogodbo podpisala HAMILTON in WOLFF?

Tačas smo še vedno priča odprtemu vprašanju, zakaj Lewis Hamilton in njegov šef Toto Wolff nista podpisala pogodbi za leto 2021 in naprej.

Smo sredi oktobra 2020 in Lewis Hamilton še vedno nima pogodbe za prihodnje leto. Njegov nekdanji moštveni kolega Nico Rosberg sumi, da je prihodnost aktualnega svetovnega prvaka močno odvisna od njegovega šefa v ekipi srebrnih puščic.

Kajti še vedno se čaka tudi na podaljšanje pogodbe Tota Wolffa. “Verjetno to zveni nekoliko absurdno, toda enostavno nimamo časa, da se usedemo za mizo in se pogovorimo o nadaljnjem sodelovanju,” skuša razložiti Avstrijec. “Taisto velja seveda tudi za mojo pogodbo. V ozadju se dogajajo stvari, o katerih se pogajamo, vendar ni tako enostavno, ker v mojem primeru obstaja lastniški delež,” doda šef ekipe Mercedes.

Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, poudarja, da za podpis nove pogodbe ne najdejo časa, da bi se usedli za mizo. Ali je to zavlačevanje morda povezano z odločitvijo Ole Källeniusa, šefa koncerna Daimler, da bodo razpolovili sredstva za ekipo Formule 1 in zahtevo Lewisa Hamiltona po višji plači?

Z Daimler in tudi zame je povsem jasno, da želimo še naprej sodelovati med seboj,” poudarja Wolff. “In Lewis želi imeti najhitrejši dirkalnik, mi pa želimo imeti v našem dirkalniku najhitrejšega dirkača. Najti moramo le čas in se usesti za mizo.” Prav mogoče je tudi, da razlog, zakaj še ni prišlo do podpisa Hamiltona, tiči v tem, ker Britanec za novo pogodbo zahteva več denarja. Omenja se 50 milijonov evrov na leto.                       

RED BULL: Odločitev o dobavitelju POGONSKIH ENOT bomo sprejeli do KONCA LETA

VN ARAGONIJE, kvalifikacije: QUARTARARO s prvega startnega položaja, DOVI šele s 13. mesta