in ,

Nico ROSBERG o ALBONU: Slab, počasen, dela VELIKO NAPAK…

Medtem ko šefi pri Red Bullu hvalijo nastop Alexa Albona na Nürburgringu, ugledni televizijski strokovnjaki ne razumejo, zakaj Tajcu še niso pokazali vrat.

Foto: HB Press

Strokovna sodelavca pri TV-postaji Sky, Nico Rosberg in Paul di Resta, sta prepričana, da Alexander Albon ni dorasel dirkanju za Red Bull in bi ga morali zamenjati najkasneje po koncu letošnje sezone. Po slabšem nastopu Albona na veliki nagradi Eifla na Nürburgringu je bil Rosberg še posebej kritičen do voznika Red Bulla: “Ta vikend je vozil zelo, zelo slabo. Bil je počasen in naredil veliko napak.”

“To je ravno nasprotno od tega, kar bi trenutno potreboval. Pravzaprav potrebuje res dober rezultat, da si zagotovi kokpit tudi v prihodnji sezoni. S takšnimi predstavami si ne predstavljam, da bo obdržal sedež pri Red Bullu,” pravi svetovni prvak iz leta 2016 in dodaja: “Kakšna škoda, ker je sicer tako zelo prijeten fant. Vemo, da zna dobro voziti.”

Nico Rosberg je vse prej kot navdušen nad Albonovimi predstavami pri Red Bullu – Foto: HB Press

Tudi Paul Di Resta je Albonovo vožnjo na Nürburgringu ocenil s slabo oceno: “Red Bull potrebuje več od Albona – več od voznika št. 2. Dejstvo, da so pri Mercedesu lahko že po nekaj dirkah svetovni prvaki v seštevku konstruktorjev, pa čeprav Max zaostaja le za 14 točk za Bottasom, kaže, kaj vse bi bilo dejansko mogoče, če bi imeli boljšega drugega voznika. “

Di Resta priznava, da nima notranjih informacij o izbiri voznikov pri Red Bullu, a ima o vsem skupaj svoje mnenje: “Ne verjamem, da bodo ponovno poskusili z Gaslyjem, pa čeprav le-ta dobro opravlja svoje delo in je na Nürburgringu ponovno zasedel dobro šesto mesto. Očitno pri Red Bullu ni dobro zapisan.”

Alex Albon za zdaj uživa zaupanje vodilnih pri Red Bullu, a kritike na njegov račun so vse glasnejše.

Za Rosberga se zdi nova priložnost za Gaslyja najbolj ustrezna opcija, ki jo imajo pri Red Bullu, ne gre pa pozabiti niti na Sergia Pereza, ki je ostal brez sedeža pri Racing Pointu oziroma Aston Martinu.

Rosberg kot možno alternativo ne vidi niti svojega rojaka Nica Hülkenberga, ki je skoraj nastopil namesto Albona na Nürburgringu. Tudi Paul di Resta se očitno bolj nagiba k Perezu kot k Hülkenbergu: “Kdo je še tam? Perez ali Hülkenberg. Mislim, da bi jim Perez zelo ustrezal. Vsaj z današnje perspektive in kot izkušen dirkač, ki bi lahko po letu ali dveh pripravil prostor za kakega novega talenta.”

Bo Jorge LORENZO zamenjal Valentina ROSSIJA?

HÜLKENBERG: Preveč je dirkačev, ki iščejo sedež v FORMULI 1