in

PORTIMAO je plačal precej nižjo ceno za dirko FORMULE 1

Organizatorji naslednje dirke Formule 1 VN Portugalske v Portimau bodo za svojo prireditev plačali precej nižjo ceno pristojbine.

Foto: HB Press

Portugalsko dirkališče, ki bo kot naslednje gostilo karavano Formule 1, je eno izmed številnih prizorišč, ki so se na letošnjem koledarju kraljevega razreda motošporta znašla zaradi krize koronavirusa.

Vsaka dirka v Evropi stane med 30 in 50 milijoni evrov, toda naše številke, ki so zapisane v pogodbi izvedbe dirke brez gledalcev, so precej nižje,” je povedal šef organizatorjev Paulo Pinheiro. Liberty Media je želela, da se letos izvede čim več dirk, toda prvi mož Formule 1 v odhodu Chase Carey vztraja, da bo urnik dirk za prihodnje leto bližje normalnemu. Vendar je Pinheiro še vedno prepričan, da ima portugalsko dirkališče prihodnost v Formuli 1. “Obstaja veliko dirkališč s pogodbami, toda možnost uvedbe rotacije dirk nam omogoča, da sanjamo naprej,” je povedal Portugalec za časnik A Bola.

Šef dirkališča v Portimau Paulo Pinheiro je priznal, da so za dirko Formule 1, ki bo konec prihodnjega tedna, plačali precej nižji znesek.

Naše dirkališče je privlačno in dirka ustvarja veliko pričakovanj,” doda Pinheiro. “Upoštevamo urnik in specifikacije, ki so zapletene in zahtevne. Zamenjal smo asfaltno površino in namestili nove oznake, mostove in kilometre kablov. V naši ekipi je le 55 ljudi, toda smo telo motivirani za uresničitev naših življenjskih sanj,” še doda Portugalec.      

VN ARAGONIJE, kvalifikacije: QUARTARARO s prvega startnega položaja, DOVI šele s 13. mesta

Hladneje bo, hitrejši bo DUCATI in nevarnejši bo DOVIZIOSO