in

Privatna TESTIRANJA: Ducati, Suzuki, KTM in Aprilia v MISANU

Štiri ekipe MotoGP ta teden začenjajo zasebna testiranja na dirkališču v Misanu Adriaticu.

Ta torek so se na dirkališču Misano World Circuit Marco Simoncelli v Italiji začela privatna testiranja. Stezo so uradno najeli pri Ducatiju, a so to priložnost izkoristili tudi pri več drugih ekipah. Za Ducati bo to prvi MotoGP test od začetka karantene. Testna ekipa, ki jo vodi Michele Pirro, bo nadaljevala delo. Na prizorišču bodo tudi ekipa Ducatija, ki tekmuje v prvenstvu Superbike, pa tudi nekatere zasebne ekipe prvenstva WSKB, ki sodijo pod okrilje italijanske znamke.

Varnost udeležencev testiranj v Misanu je na prvem mestu.

Podobno kot Ducati se je tudi Suzuki v Misanu pojavil s testno ekipo. Sylvain Guintoli bo opravil prve kroge z dirkalnim motociklom GSX-RR od testiranj v Katarju konec februarja. Gre tudi za pripravo na dve dirki v Misanu, ki bosta septembra.

KTM in Aprilia sta prav tako pripotovala na jadransko obalo. Oba sta pred tem opravila zasebna testiranja. Konec maja je ekipa KTM dva dni preživela v Spielbergu s Polom Espargarojem in testnim voznikom Danijem Pedroso. KTM je v Misanu zastopan v polni postavi. Poleg Espargaroja in Brada Binderja bosta v akcijo poslana tudi dva voznika ekipe Tech 3, Miguel Oliveira in Iker Lecuona. Oba testna voznika, Pedrosa in Mika Kallio, v teh dneh nista v načrtih avstrijske ekipe.

V posebej nezavidljivi situaciji se je znašel Brad Binder, ki je po po odpovedi dirke v Katarju odletel v rodno Južno Afriko. Zaradi odpovedi letalskih povezav z bratom Darrynom dolgo časa nista mogla potovati v Evropo. Zdaj se je situacija rešila in Binder je že dva tedna v Avstriji. Iz Misana bo nato odpotoval neposredno v Španijo, da bi se izognil morebitnim težavam zaradi svojega statusa državljana tretje države.

Tudi Aprilii po pravilih pripada možnost testiranj z rednimi vozniki (izjeme veljajo za ekipe v skladu s pravilom o koncesijskih točkah). Sredi junija sta bila Bradley Smith in Lorenzo Savadori že dva dni v Misanu. Aleix Espargaro je takrat manjkal, saj ni mogel brez težav potovati iz Andore ali Španije v Italijo. Namesto tega se je z RSV4 preizkusil v Portimau na Portugalskem. Zdaj so izredne razmere v Španiji preklicane, tako da sta Aleix in Pol lahko letela iz Girone v osrednjo Italijo z zasebnim letalom.

Poleg ekip MotoGP bo te dni v Misanu testiralo tudi nekaj ekip s prvenstev Superbike in Supersport. Napovedali so se tudi pri ekipi svetovnih prvakov Kawasaki. V začetku julija nekatere ekipe iz svetovnega pokala Superbike načrtujejo zasebna testiranja v Barceloni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RICCIARDO o RASIZMU: Predolgo sem bil naiven

Alex ZANARDI v umetni komi s hudimi poškodbami obraza in oči