in

Prihodnost Valentina ROSSIJA: Z lastno ekipo in brez Yamahe?

Kariera Valentina Rossija je tesno povezana z Yamaho, a dobro obveščeni viri v MotoGP predvidevajo, da bo Rossi v prihodnje sodeloval z drugim proizvajalcem motociklov.

Trenutno ni še vedno jasno, ali bo Valentino Rossi tudi v sezoni 2021 MotoGP tekmoval ali ne. Med prisilnim premorom zaradi koronavirusa je Rossi dajal izjave, s katerimi je podžigal dvome o nadaljevanju kariere v MotoGP. Na drugi strani je svojim oboževalcem dal upanje, da bi lahko ostal saj še v sezoni 2021.

Menedžer Carlo Pernat ne verjame, da bi Rossi dokončno odločitev sprejel že na začetku sezone MotoGP v Jerezu: “Valentino ne bo dal nobenih napovedi. Mislim, da bo počakal in videl, kako se bodo stvari razvijale. Prekinitev zaradi koronavirusa je ustavila vse, tudi Valentina. Zaradi tega se je tudi v njegovi glavi in načinu razmišljanja marsikaj spremenilo.”

Valentino Rossi je tesno povezan z Yamaho, a po koncu aktivne kariere, bi lahko pogledal tudi drugam.

“Mislim, da si bo vzel nekaj časa in se odločil proti koncu sezone,” je dejal Pernat v intervjuju za GPOne in dodal: “Vsekakor bo pa tudi po koncu aktivne kariere ostal aktiven v MotoGP. Valentino bo po mojem mnenju v MotoGP-ju sestavil svojo ekipo. V to sem precej prepričan, recimo 99-odstotno. Do zdaj sem bil popolnoma prepričan, da bo to storil z Yamaho, a v to nisem več tako prepričan, tudi zaradi novih pravil za satelitske ekipe iz leta 2022, ki pravijo, da ima lahko vsak proizvajalec največ štiri motocikle.”

“Kaj bo s Petronasom? Lahko bi pogledal tudi drugam. Brivio je pri Suzukiju in sta dobra prijatelja,” pravi Pernat in dodaja: “Posebno mesto v Valentinovem srcu ima Aprilia, saj se je tam rodil. Ne bi me presenetilo, če bi ga v prihodnosti videl kot vodjo ekipe. Vsekakor pa ga prej vidim pri Aprilii kot pri Suzukiju.”

Najbolj priljubljena pametna ura ta hip

I use affiliate links

Gearbest KOSPET Prime Face ID Dual Cameras 4G Smartwat
Pametna ura KOSPET Prime Face ID Dual Cameras 4G

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RALF SCHUMACHER pravi, da politični aktivizem ovira HAMILTONA

Ali bo FERNANDO ALONSO že letos vozil za RENAULT?