in

Valentino ROSSI znova POZITIVEN na Covid-19

Valentino Rossi je bil pred drugo dirko za VN Valencie znova pozitiven na testu za virus Covid19, zato je njegov nastop ta konec tedna pod vprašajem.

Vse bo odvisno od ponovnega testiranja, ki ga bo Italijan opravil danes, saj naj bi bil torkov test “lažno pozitiven”, test opravljen v sredo pa je danes podal negativen rezultat.

Če bo tudi drugi test pozitiven, bo moral dirkač Yamahe verjetno izpustiti tudi zadnjo dirko sezone na Portugalskem, če bo znova negativen pa bo lahko na dirki nastopil. Hkrati pa se odpira vprašanje o zanesljivosti testov, ki so v torek pred VN Evrope kazali, da je 41-letni dirkač še vedno pozitiven, šele ponovljeni test v petek pa je pokazal negativen rezultat.

V primeru, da bo moral Rossi izpustiti dirko oziroma dirki, bo njegova zamenjava Američan Garrett Gerloff, ki je namesto devetkratnega svetovnega prvaka nastopil na petkovih treningih pred VN Evrope prejšnji teden, vendar pa bo zaradi stika z Rossijem v izolacijo moralo tudi nekaj članov Rossijeve ekipe v garaži Yamahe.

Po neuradnih podatkih je Rossi test že ponovil, rezultat pa je bil negativen.

Komentiraj

Loading…

0

JURI VIPS bo v TURČIJI rezervni dirkač ekip RED BULL in ALPHATAURI

Dimitrij MAZEPIN: STROLL je ekipo FORCE INDIA kupil na NELEGALEN način