in

VN VALENCIE, kvalifikacije: MORBIDELLI najhitrejši, MIR šele z 12. mesta

Franco Morbidelli bo dirko za VN Valencie začel z najboljšega startnega položaja, v prvi startni vrsti bosta stala še Jack Miller ter Takaaki Nakagami.

Četrto mesto na kvalifikacijah je dosegel Johann Zarco pred Polom Espargarojem ter Maverickom Vinalesom. Joan Mir, ki za osvojitev naslova svetovnega prvaka potrebuje uvrstitev na stopničke, bo dirko začel z dvanajstega mesta, mesto pred njim pa njegov najtesnejši tekmec Fabio Quartararo.

Prvi del kvalifikacij se je začel na rahlo mokri stezi. Boj za prvi dve mesti je bil izjemno izenačen, na koncu pa sta najboljša časa dosegla Fabio Quartararo in Brad Binder, ki sta napredovala v drugi del kvalifikacij. V Q1 so sicer med drugim obstali Danilo PetrucciAndrea Dovizioso, Alex Rins, Cal CrutchlowAlex Marquez in Valentino Rossi.

Alex Rins se tako ni uspel prebiti v hitrejši kvalifikacijsko skupino, s tem pa je morda zapravil še tistih nekaj možnosti, ki jih je imel, da v boju za letošnji naslov svetovnega premaga moštvenega kolega Joana Mira. Dirko bo začel s 14. mesta.

Prvi del kvalifikacij pa je zaznamoval tudi grd padec Alexa Marqueza, ki je po padcu pristal na zadnjici in se nekaj trenutkov ni mogel premakniti, naposled pa je z mesta padca vendarle odšel peš. Več o njegovem stanju bomo izvedeli tekom dneva.

Jutri se nam torej spet obeta zanimiva in napeta dirka, ki bi lahko že odločila, kdo bo svetovni prvak sezone 2020, čeprav je vse skupaj zelo težko napovedati, saj niti Joan Mir niti njegovi največji konkurenti danes niso blesteli. Spomnimo, Španec ima 37 točk naskoka pred Fabiom Quartararojem in moštvenim kolegom Alexom Rinsom.

Komentiraj

Loading…

0

Preiskava: Je pole position LANCEA STROLLA ogrožen?

STROLL obdržal POLE POSITION, KAZNI za oba McLarna