in

Marc MARQUEZ: Vrnil se bom po DEVETI NASLOV

Marc Marquez je na prvi letošnji dirki sezone v Jerezu po napaki v petem krogu uprizoril zastrašujočo demonstracijo svojih sposobnosti.

Dirkač Honde se je rešil pred padcem in zapeljal na izletno cono in posledično zdrsnil povsem v ozadje na 18. mesto, nato pa se je v le nekaj krogih prebil mimo praktično vseh tekmecev in se štiri kroge pred koncem boril za neverjetno drugo mesto.

Ob formi, ki jo je pokazal v prejšnji sezoni, ko je vse dirke, z izjemo ene, končal na prvih dveh mestih, je bila predstava v Jerezu še za stopnjo bolj zastrašujoča. Toda Španca je v Jerezu pred senzacionalnim rezultatom ustavil edini dirkač, ki mu je na vrhuncu kariere najbolj nevaren – on sam. Štiri kroge pred koncem dirke je naredil še eno napako, katere pa žal ni uspel rešiti in ta ga je kaznovala za vse trenutke, ko se je kot maček reševal pred padci, ali pa je padel in v bokse odkorakal povsem nepoškodovan.

Sreča spremlja hrabre, a Marqueza je v tistem trenutku v Jerezu tudi ta zapustila, saj ga je potem, ko ga je motor vrgel v zrak, kot mnogokrat do zdaj, ob trdem pristanku na tla nesrečno zadelo prednje kolo motocikla in povzročilo zlom nadlahtnice.

Še vedno nimamo enoznačnega odgovora na vprašanji, kdaj in v kakšni formi se bo vrnil Marc Marquez.

Za osemkratnega svetovnega prvaka je bila to, po številnih težavah z izpahi ram v preteklih sezonah, najhujša poškodba v zadnjih letih in ko je že kazalo, da se bo po nekaj izpuščenih dirkah vendarle vrnil, je smola udarila še enkrat. Med pripravami na vrnitev se je poškodba ponovila in pustila še hujše posledice, zaradi katerih bo moral dirkač Honde izpustiti celotno letošnjo sezono, zelo verjetno pa tudi nekaj priprav na prihodnjo, saj naj bi potreboval presaditev kosti.

Vse oči so zdaj uprte v Hondine in Marquezove kanale na socialnih omrežjih, kjer več ali manj vsi ljubitelji motociklističnega dirkanja čakamo na nove informacije o poteku celjenja. Ob tem se poleg vprašanja, kdaj se bo zvezdnik razreda MotoGP vrnil, poraja še bolj pereče vprašanje – v kakšni formi se bo vrnil?

Ne na eno, ne na drugo, nima odgovora nihče, niti Marquez sam ne, je pa simpatični Španec v intervjuju za špansko Marco napovedal, da se namerava vrniti prihodnjo sezono in osvojiti deveti naslov prvaka. “Vsako leto začnem s ciljem, da osvojim naslov svetovnega prvaka in tak je bil cilj tudi v letošnji sezoni,” je povedal. “Ni mi uspelo, vendar delam na tem, da se bom za naslov boril v prihodnji sezoni, čeprav vem, da mi tekmeci tega ne bodo olajšali.”

KUBICA bi se lahko 2021 vrnil v RALLY z ekipo HYUNDAI

HAMILTON se je večkrat pogovarjal s FERRARIJEM