in

Franco MORBIDELLI bo nastopil na reliju prvenstva WRC v MONZI

Franco Morbidelli bo svoje znanje iz dirkanja na dveh kolesih v razredu MotoGP prenesel na štiri kolesa, saj bo prihodnji mesec nastopil na zadnji preizkušnji svetovnega prvenstva v reliju WRC, ki bo v Monzi med 3. in 6. decembrom.

Dirkač Petronas Yamahe se bo po zadnji dirki prvenstva MotoGP, v katerem je zabeležil svojo prvo zmago, podal na premierni nastop na reliju za svetovno prvenstvo.

Morbidelli bo dirkal s Hyundaijevim dirkalnikom i20 R5, s katerim se je pobližje spoznal že junija na promocijskem dogodku v Toskani, kjer je sedel na sovozniški sedež ob zvezdnika WRC Danija Sorda.

Franco Morbidelli bo dirkal s Hyundaijevim dirkalnikom i20 R5.

“Navdušen sem nad priložnostjo, da se udeležim relija za svetovno prvenstvo WRC,” je povedal Morbidelli. “To bo izjemna priložnost, da se pomerim z najboljšimi dirkači na svetu in se preizkusim v drugačnem športu.”

“Izkušnja bo zabavna, čeprav se bom moral hitro naučiti veliko detajlov in ne bo se lahko prilagoditi vožnji z dveh, na štiri kolesa v tako kratkem času. Takšne priložnosti ne dobiš pogosto v življenju,” je dodal Italijan, katerega bo na hitro poučil moštveni kolega Umberto Scandola.

Komentiraj

Loading…

0

Carlos SAINZ o HAMILTONU: Ni tako ENOSTAVNO, kot pravi VERSTAPPEN

MONZA želi za dirke obnoviti stari OVALNI DEL steze