in

Stefan PIERER: KTM si želi povsem na VRH

Šef moštva KTM Stefan Pierer meni, da se lahko letos resno vmešajo v boj za naslov ter ga celo osvojijo.

Potem, ko je avstrijsko moštvo lani v Brnu doseglo svojo prvo zmago v elitnem razredu, dve pa je doseglo še njihovo satelitsko moštvo Tech3 naj bi bil po Piererovem mnenju boj za naslov povsem realističen cilj.

Poleg treh zmag (skupaj s Tech3) so temu dodali še osem uvrstitev na oder za zmagovalce. Skupno je bil njihov najboljši dirkač Pol Espargaro na petem mestu, ki pa je medtem že prestopil k Hondi. Njegovo mesto bo v tovarniškem moštvu zasedel zmagovalec dveh dirk v lanski sezoni Miguel Oliveira, satelitskemu moštvu Tech3 pa se pridružuje Danilo Petrucci, tudi že zmagovalec dirk elitnega razreda.

“V letu 2020 smo presegli vse zastavljene cilje,” je za Speedweek.com dejal Pierer. Na voljo imamo tehnično osnovo, ki omogoča dirkačem z različnim stilom vožnje možnost za zmago ter lažjo prilagoditev za novince. Naš cilj za prihajajočo sezono je tako boj za naslov svetovnega prvaka ter ga tudi osvojiti, če se ponudi priložnost.”

Njihove ambicije po osvojitvi naslova poleg njihovega lastnega napredka izhajajo tudi iz primera Suzukijevega moštva. Najmanjše japonsko moštvo se je v elitni razred vrnilo let 2015, dve leti pred Avstrijci, lani pa z Joanom Mirom že poseglo po naslovu svetovnega prvaka.

Miguel Oliveira je za satelitsko moštvo Tech3 lani privozil dve zmagi. Letos bo nastopal za tovarniško moštvo KTM. – Foto: MotoGP.com

Morda je nekoliko več pritiska, predvsem na tovarniška dirkača postavil Hubert Trunkenpolz, član KTM-ovega odbora. Ta namreč meni, da sta tako Oliveira kot Binder dovolj zrela za to, da letos posežeta po naslovu. Kot primer je dodal prav Mira, ki je prvak postal v svoji drugi sezoni.

“Oliveira in Binder sta sedaj dovolj dolgo v tem poslu. Če si želita osvojiti naslov se to mora zgoditi kmalu. Hitro se lahko namreč zgodi, da zamudiš priložnost. V razredu MotoGP je sedaj veliko hitrih, mladih dirkačev, ki pa niso nepremagljivi, kot denimo Morbidelli, Quartararo, Mir in Rins. Vsi zelo hitri. Kot moštvo pa je naše merilo zagotovo Suzuki.”

Komentiraj

Loading…

0

ASTON MARTIN s SEBASTIANOM VETTLOM: Dolgoročni cilj je naslov PRVAKA

ROBERT KUBICA bo nastopil v DAYTONI