in

Andrea DOVIZIOSO obračunal z DUCATIJEM in Luigijem Dall’Igno: Same LAŽI

Andrea Dovizioso je razkril, kako so se njegovi odnosi z dirkaškim direktorjem Ducatija Luigijem Dall’Igno nenehno slabšali, in pojasnjuje, kaj ga pri vsem skupaj še posebej jezi.

Pogodba med Ducatijem in Andreo Dovizioso se je s koncem minulega leta iztekla. S tem se je končalo osemletno sodelovanje, ki so ga zaznamovali vzponi in padci. A na koncu med Ducatijem in “Dovijem” ni bilo ravno harmonično.

Po uradnem izteku pogodbe je Dovizioso v intervjuju za časnik Gazzetta dello Sport spregovoril o svojih frustracijah in pojasnil, kako in zakaj so se odnosi z dirkaškim direktorjem Ducatija, Luigijem “Gigijem” Dall’Igno drastično poslabšali.

“Kakšen odnos imam z Gigijem? Sploh nobenega,” komentira Dovizioso. “V zadnjih nekaj letih smo bili pri 30 odstotkih. Ko je leta 2017 prišel Jorge Lorenzo, je bila moja ekipa nekoliko izolirana od razprav in različnih pogledov na stvari.”

V odnosu med Gigijem Dall’Igno in Doviziosom naj bi dokončno počilo sredi sezone 2019.

“Nehala smo govoriti o razvoju motocikla. Drugih sestankov, na katerih bi razpravljali o razvoju, ni bilo. Toda Ducati ima potencial. Znanja in spretnosti je ogromno. Prav zato me vse skupaj zelo jezi. Lahko bi dosegli več, “ je dejal trikratni podprvak v MotoGP.

“Gigi in jaz se nisva normalno pogovorila že od leta 2017. Vedno je kdo povzdignil glas,” pravi Dovizioso, ki je s tem razkril, da je bil trn v peti njegovega zadnjega obdobja pri Ducatiju predvsem Dall’Igna.

“Odločitve je sprejemal izključno Gigi. Govori se o moštvu Ducati, a je vse skupaj v rokah ene same osebe. Vse odločitve sprejema on. Tako kot odločitev z Lorenzom leta 2017,” pojasnjuje Dovizioso in razkriva: “Na začetku sezone 2016 je obstajala možnost, da za Ducati podpiše Marquez, vendar se je Gigi že odločil in hotel Lorenza.”

Pred Doviziosovo nenadno odločitvijo o odhodu so pri Ducatiju javnosti razlagali, da prihaja do težav v pogajanjih z njim. Slednji zanika, da bi do njih sploh kdaj prišlo: “Govorili so, da hočem to in ono. Same laži. Nikoli ni bilo ponudbe. Ni bilo pogajanj. Sploh nisem vedel, da me ne želijo več. Sem pa sam pri sebi že vedel, da me Dall’Igna noče že vsaj od lanskega Sachsenringa, ko sva se močno sprla.”

Komentiraj

Loading…

0

BARCELONA potrdila dogovor za dirko VN ŠPANIJE sezone 2021

Esteban OCON: Pogovori z ABITEBOULOM so mi zelo pomagali