in

Žalosten dan za MotoGP: Umrl je Fausto GRESINI

Za posledicami komplikacij s pljuči, ki so nastopile po okužbi s covid-19 je danes preminil Fausto Gresini, šef moštva Gresini Racing.

60-letni Fausto Gresini, nekdanji dirkač, dvakratni svetovni prvak v razredu do 125-kubičnih centimetrov in šef moštva Gresini Racing, je po hudih zapletih po okužbi z virusom covid-19 v bolnišnici Maggiore v Bologni izgubil bitko za življenje. Sprva je novica o njegovi smrti zaokrožila že včeraj zvečer, kar se je sprva izkazalo za lažno novico, samo s(m)o mnogi navijači MotoGP upali, da se bo tudi pri njem uresničil rek, da odpisani živijo dlje. A žal temu na koncu ni bilo tako.

Gresini se je decembra lani okužil s koronavirusom in je bil v bolnišnici vse od 27. decembra lani. Italijan je bil nekaj časa v umetni komi, po rahlem izboljšanju se je zbudil, nato pa se je njegovo stanje naglo poslabšalo, v danes pa je zaradi posledic tudi umrl.

V zadnjih mesecih, preden se mu je stanje zelo poslabšalo, je bil prav Gresini eden tistih v krogu udeležencev MotoGP, ki se je še posebej zavzemal za boj proti covid-19. Bolnišnici San Pier Damiano v Faenzi je med drugim podaril ventilator.

Komentiraj

Loading…

0

Svetovni prvak HAMILTON tudi največji ZASLUŽKAR v sezoni 2021

RED BULL z RB16B predstavlja izzivalca MERCEDESA