in

Andrea DOVIZIOSO se vrača kot TESTNI voznik ekipe APRILIA

Andrea Dovizioso se je po koncu lanske sezone odločil za eno letni premor v MotoGP. Zanimanje Aprilie zanj je bilo veliko in kot vse kaže, bo “Dovi” nastopil na testiranjih v Jerezu od 12. do 14. aprila.

“Bil sem zadovoljen z Aprilijinim zanimanjem in ko smo govorili o izvedbi tega testa, sem z veseljem sprejel povabilo, da lahko spet vozim motor in tako ostanem v formi v MotoGP inženirjem pa dam povratne informacije,” je dejal Italijan.

“V veselje mi je bilo povabiti Andreo. Dnevi v Jerezu bodo preprosto priložnost, da se bolje spoznamo tudi na progi,” je dejal šef moštva Massimo Rivola. Pri Aprilii upajo, da bo sodelovanje potekalo tudi v prihodnosti in uspejo doseči kakšen dogovor tudi v prihodnosti, saj se zavedajo, kaj lahko prinese dirkač, kot je Dovizioso v ekipo.

Aleix Espargaro je z Aprilio blestel na minulih testiranjih v Katarju. S prihodom Doviziosa bi italijanska ekipa dobila še enega močnega aduta.

Dovi je v lanski sezoni zavrnil ponudbo, saj je dejal, da si želi dirkati z motorjem s katerim bo konkurenčen v boju za naslov prvaka. Prihod Doviziosa pa pomeni grožnjo za trenutnega dirkača Aprilie, Bradleya Smitha, saj če bi prišlo do dogovora med ekipo in Italijanom bi najverjetneje Dovi prevzel njegov položaj v ekipi MotoGP.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

FERNANDO ALONSO dvomi v hitrost dirkalnika ALPINE

LANCE Stroll: SEBASTIAN je moder in izkušen