in

Andrea DOVIZIOSO s prvimi testnimi kilometri za APRILIO

Tri dni se bo Andrea Dovizioso na testiranjih spoznaval z Aprilio RS-GP21. Massimo Rivola si zelo želi, da bi z italijanskim dirkačem lahko sklenili sodelovanje.

Andrea Dovizioso je v Jerezu prvič preizkusil Aprilio RS-GP21, potem ko se je pred nekaj meseci poslovil od dirkanja v MotoGP. Italijan bo na dirkališču Circuito de Jerez-Angel Nieto vozil še dva dni in čeprav uradnih časov Aprilia ni objavila, si navijači “Dovija”, pa tudi Aprilie, močno želijo, da bi najbolj konkurenčni MotoGP-motocikel proizvajalca iz Noale doslej, nekdanjega dirkača Ducatija prepričal, da se pridruži ekipi in v nadaljevanju sezone morda celo nastopi na kateri izmed dirk, kot wildcard dirkač.

“Bil sem zadovoljen z Apriliinim zanimanjem in ko smo govorili o izvedbi tega testa, sem z veseljem sprejel povabilo, da lahko spet vozim motor in tako ostanem v formi v MotoGP inženirjem pa dam povratne informacije,” je dejal Italijan.

Andrea Dovizioso testne kilometre z Aprilio RS-GP21 nabira na dirkališču Angel Nieto v Jerezu.

“V veselje mi je bilo povabiti Andreo. Dnevi v Jerezu so preprosto priložnost, da se bolje spoznamo tudi na progi,” je dejal šef moštva Massimo Rivola in dodal: “Ne skrivamo želje, da iz tega testiranja nastane nekaj več. Kaj bi bilo lepšega kot imeti vrhunskega italijanskega dirkača na konkurenčnem italijanskem motociklu v MotoGP?”

Dovizioso je v lanski sezoni zavrnil ponudbo, saj je dejal, da si želi dirkati z motorjem s katerim bo konkurenčen v boju za naslov prvaka. Morda mu to v prihodnji sezoni pri Aprilii vseeno lahko ponudijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ali je tudi dirka za VN BELGIJE negotova? BREZ GLEDALCEV ni zanimivo.

AUDI Q4 e-Tron in Q4 e-Tron Sportback: Nova Audijeva ELEKTRIČNA ADUTA v kompaktnem razredu