in ,

Projekt motorjev bo RED BULLU prinesel edinstveno PREDNOST pred ostalimi

Red Bull Powertrains, motorni oddelek ekipe Red Bull, ki je tačas v izgradnji in je primamil tudi mnoge strokovnjake iz Mercedesa, bi lahko bil v prihodnosti njihova velika prednost pred ostalimi ekipami.

Potem ko je ekipa iz Milton Keynesa pred leti začela uspešno sodelovanje z Hondo, in potem ko je Red Bull v mesecu februarju odkupil Hondin oddelek F1, (saj se Honda po več letih spet poslavlja od F1) in s tem prevzeli popoln tehnični nadzor nad motorji bi lahko ekipa Red Bull v prihodnjih letih z razvojem svojih visokotehnoloških motorjev prevzela ultimat v F1 in prišla do dodatne prednosti pred drugimi moštvi.

Novinar in veliki poznavalec sveta Formule 1, Edd Straw je v reviji The Race objavil  analizo in prišel do zaključka da bo ekipa Red Bulla po letu 2025 prišla do “edinstvene prednosti pred vsemi ostalimi v formuli ena.” To bo prednost nadzora nad zasnovo motorja in podvozja, po čemer si sicer znane tudi ekipe, ki uporabljajo lastne pogonske enote kot so Mercedes, Alpine in Ferrari.

Po analizi kolega Edda Strawa, bo imel Red Bull s svojim motornim oddelkom od leta 2025 edinstveno prednost pred ostalimi ekipami Formule 1 – Foto: Red Bull Content Pool

Ključ te prednosti je v vsestranskosti, s katero lahko Red Bull sam poskrbi za zasnovo, izdelavo in razvoj svojih  visokotehnološko motorjev. “Red Bull bo kmalu dobil veliko bolj vsestranski motorni pogon kot katera koli od ostalih ekip v svetu Formule 1, saj ni nobene stalne povezave z nobenim proizvajalcem motorjev,” je še dejal Edd Straw.

“Ta kameleonska iznajdljivost oziroma rešitev bo moštvu omogočila, da bo preoblikovala razvoj motornega programa tako, da bo ustrezal zahtevam katerega koli prihodnjega partnerja”, kar je seveda izjemno privlačno in donosno za finančne posle ali partnerstva.

Britanski novinar Straw ob koncu svoje analize oziroma pogleda v prihodnost moštva Red Bull nadaljuje: “Če Red Bull privabi proizvodnega partnerja bi lahko Red Bull dobil zato marsikaj v zameno, kar daje moštvu izjemno tehnično in komercialno prilagodljivost.

Vemo, pa da bi lahko vsaj sodeč po vse glasnejših govoricah v paddocku Formule1 kmalu prišlo do partnerstva med Red Bullom in Volkswagnom.

         

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MONACO ePrix: DA COSTA dobil prestižno dirko v KNEŽEVINI

VN ŠPANIJE, dirka: HAMILTONU 98. zmaga v karieri