in

Če bo neuradni KOLEDAR obveljal, bo SEZONA 2022 najdaljša v zgodovini MotoGP

Neuradni koledar dirk sezone MotoGP 2022 je bil zaključen, na njem pa je kar 21 dirk, kar pomeni, da nas čaka najdaljša sezona v zgodovini prvenstev.

Svetovna pandemija virusa Covid-19 je botrovala obsežnim spremembam koledarja dirk 2020 in 2021. Do konca letošnje nas čakajo še tri od osemnajstih dirk, čeprav je bilo prvotno načrtovanih 20 preizkušenj, toda prihodnje leto se nam obeta kar 21 dirk dolga sezona, dve od teh bosta potekali na novih prizoriščih.

Sezona se bo začela 6. marca v Katarju, nato pa se bo karavana preselila v Indonezijo, kjer bo 20. marca potekala druga dirka sezone. Ta bo še posebna poslastica, saj gre za prvo ulično dirko v državi, ki je MotoGP nazadnje gostila leta 1997.

Na koledar se vrača tudi dirka v Argentini in sicer 3. aprila, takoj naslednji konec tedna pa bodo dirkači nastopili na VN Amerik v Austinu, kar bo za celotno karavano MotoGP zajeten logističen zalogaj.

MotoGP pa se bo v Evropo vrnil 24. aprila, ko bo potekala VN Portugalske na dirkališču Algarve, sledijo pa preizkušnje v Jerezu, Le Mansu, Mugellu, Barceloni, Sachsenringu ter Assnu.

ALONSO obžaluje trčenje s SCHUMACHERJEM: “Moja krivda”

Ali je to KOLEDAR Formule 1 sezone 2022, ki bo kmalu PREDSTAVLJEN?