in

QUARTARARO ali BAGNAIA? Kdo bo novi PRVAK MotoGP?

Po dirki za veliko nagrado Amerike v Austinu, sta v boju za letošnji naslov svetovnega prvaka ostala le še Fabio Quartararo in Francesco Bagnaia.

Slednji tri dirke pred koncem sezone za vodilnim Francozom zaostaja za 52 točk, kar pomeni, da bo dirkač Yamahe postal svetovni prvak že na naslednji dirki, če Misano zapusti z vsaj 50 točkami prednosti. To morda ne bo tako lahka naloga, glede na to da je Bagnaia zmagal na prvi letošnji dirki v Misanu.

Quartararo pravi, da bo k zadnji italijanski dirki letos pristopil tako, kot k vsem letošnjim. “Ne bom obseden s tem, da postanem prvak,” je povedal. “Imam lepo prednost v prvenstvu in mislim, da mi ni treba naslova osvojiti že v Misanu, kjer je bil na zadnji dirki Pecco zelo hiter. Dal bom vse od sebe. Če nam uspe, bo to zelo super, če ne, pa bomo imeli drugo priložnost, zato bom vozil umirjeno.”

Fabio Quartararo lahko ob zanj ugodnem razpletu že v Misanu postane svetovni prvak.

Čeprav je Quartararo pred dirko v Austinu dejal, da bo vozil na zmago, pa se je na dirki zdelo, da se je Francoz izogibal dvoboju z vodilnim Marcom Marquezom. “Poskušal sem, saj je za mano vozila velika skupina dirkačev. Jorge (Martin) me je poskušal prehiteti v prvi ovinek, zato je bila edina rešitev, da vozim hitreje. To sem tudi storil, toda ves konec tedna sem bil počasnejši od Marca, še posebej veliko težav sem imel na obrabljenih gumah. Toda na koncu smo dosegli glavni cilj,” je pojasnil Quartararo, ki je v cilj pripeljal na drugem mestu, pred Bagnaio.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

RED BULL: HONDA bo motorje za SEZONO 2022 še naprej izdelovala na JAPONSKEM

WILLIAMS: Razvoj dirkalnika SEZONE 2022 poteka po PLANU