in

Valentino ROSSI: Po koncu sezone z DVEH na ŠTIRI kolesa

“Sledi le še ena dirka, torej slab teden dni,” je dejal Rossi. “Predstavljajte si teden dni v primerjavi s 26 leti! Zame bo to zelo čustven trenutek, vendar bi rad ostal osredotočen, tako da do konca sezone dosežem čim boljše rezultate.” pravi legendarni Italijan.

“Zame je to zelo pomembno, saj dirka v Portimau ni bila slaba, ne želim pa razmišljati, kaj bo v ponedeljek, po dirki v Valencii. Še vedno sem dirkač in še vedno želim dati vse od sebe, hkrati pa tudi uživati na dirki, ki prihaja. Tudi tokrat moramo narediti vse, da bomo konkurenčni in se bomo borili za mesto med prvimi desetimi,” svoje občutke pred samim koncem kariere razkriva Rossi.

Rossi je pred odhodom na predzadnjo dirko kariere v Portimau z ekipo Kessel Racing ter bratom Luco Marinijem in prijateljem Ucciom Saluccijem treniral za zdaj skoraj tradicionalni nastop na 12-urni vzdržljivostni dirki v Abu Dabiju, Gulf 12. Toda tokrat je 42-letni Rossi priprave vzel nekoliko bolj resno, saj v letu 2022 namerava dirkati vsaj v enem izmed večjih prvenstev.

Valentino Rossi bo po slovesu od MotoGP nastopil na vzdržljivostni dirki Gulf 12.

“Pred dnevi sem v Misanu preizkušal Ferrarija, saj bomo januarja dirkali v Abu Dabiju, tako kot zadnja tri leta. Vreme nam ni bilo najbolj naklonjeno, toda testiranje smo uspešno opravili in se pri tem zabavali. Občutki so dobri, prihodnje leto pa bom postal avtomobilistični dirkač. Dirka v Abu Dabiju bo za zabavo, potem pa moramo izbrati prvenstvo in program za naslednjo sezono.”

Rossi je po besedah brata Luce priprave na dirko vzel precej bolj resno: “Vale je bil zelo hiter. Ponavadi sem mu bil bližje, včeraj pa je vozil zelo hitro kljub mokri stezi. Od mene je bil kar sekundo hitrejši, vendar me je bolj skrbelo, ker je dirkalnik vozil povsem na limitu.”

Rossi je izdal, da se zanima za prvenstvo Hypercar, v katerem bodo od leta 2023 nastopali vsi veliki proizvajalci, kot so Audi, Ferrari in Porsche. “Naslednje leto bom dirkal z GT dirkalniki, v katerem prvenstvu pa še ne vem. Morda World Endurance Championship, International GT, ali pa European Le Mans. Prvenstva še nismo izbrali, niti še ne vem, s katerim dirkalnikom bom vozil. Rad bi videl, kak hiter sem, saj bi rad dirkal z dirkalniki razreda LMP2 ali pa Hypercar, toda tam je nivo dirkačev zelo visok, zato ne vem, če sem dovolj hiter. To bo pokazala prihodnja sezona.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

FORMULA 1 predstavlja svoje nove LOGOTIPE

ALFA ROMEO se zavzema, da bi BOTTAS za njih debitiral že na testu v ABU DABIJU