in ,

Jenson BUTTON bo v prihodnji sezoni več NA RAZPOLAGO ekipi WILLIAMS

Jenson Button bo v prihodnji sezoni več časa preživel v Williamsovi garaži, saj se omejitve glede pandemije novega koronavirusa umirjajo.

Jenson Button v prihodnosti ne izključuje, da bi lahko postal lastnik ali šef ekipe Formule 1 - Foto: HB Press

Nekdanji svetovni prvak je lani pri Williamsu prevzel vlogo višjega svetovalca, vendar je bil zaradi kovidnih ukrepov večino časa bil prisiljen preživeti zunaj garaže. V njegovi situaciji so pa kovid ukrepi bili še bolj neprijetni, saj sodeluje v Sky F1 komentatorski ekipi, ki je pa morala “živeti” v svojem mehurčku. Zato smo izven garaž zelo redko videli pogovore med osebami iz ekipe in vozniki.

“Nekaj ​​časa sem preživel v tovarni in tudi na dirkah, katerih sem se udeležil.” je o situaciji glede Williamsa pojasnil Button. ”Veliko časa sem preživel z Daveom Robsonom, tamkajšnjim glavnim inženirjem, in Jostom Capitom ter marketinško ekipo. Priznam, 2021 ni bilo najlažje leto. Pravkar sem dobil dovoljenje za gostinski prostor, gostinski prostor ekipe, in tam lahko dejansko preživim čas z inženirji in Jostom. “

Kljub omejenim stikom v lanski sezoni, je bil nad doprinosom Jensona Buttona ekipi Williams navdušen tudi George Russell. – Foto: HB Press

“To je odlična ekipa,” je dodal. “Imajo dobro ekipo ljudi. In veliko več časa bom preživel z njimi, z vozniki, s programom mladih voznikov. Tako imajo zdaj na seznamu nekaj dobrih mladih voznikov. Tudi v sobi z simulatorjem bom preživel nekaj časa s fanti. Ne vozim, rad pa bi! Ampak, najbolj pomembno je, da vidim, kako se bodo lotili dirk in kako delajo z ekipo. Tukaj jim lahko pomagam, ker imam veliko izkušenj na tem področju.”

George Russell, ki se sezono 2022 seli k ekipi Mercedes pa je dejal, da so Buttonove izkušnje pomembna prednost za ekipo. “Imel sem veliko srečo, še preden se je Jenson spet pridružil ekipi Williams, da sem imel dober odnos z njim, bil pa je zelo odprt in vedno tam, ko je bilo potrebno,” je dejal novopečeni član ekipe Mercedes.

“Odkar so se nekoliko odprla pravila glede kovida, je vedno v garaži, gostoljuben, se pogovarja s fanti, inženirji, z menoj, z Jostom, in mislim, da je to res super, saj mu tako lahko zaupam svoja opažanja, on pa mi pomaga s svojimi izkušnjami. ““Očitno jih ima res ogromno. Vedno je prednost imeti nekoga, kot je Jenson, kot del svoje ekipe,” je dodal George Russell.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

KIMI razloži čudno NAVADO domačega vrta: “Če moram urinirati, pač moram”

DAKAR 2022, 8. etapa: LOEB Al-Attiyahu ODŠČIPNIL 7 minut, zmaga EKSTRÖMU