in

Zak BROWN: Tudi letos lahko pričakujete EDINSTVENE zunanje podobe našega DIRKALNIKA

Šef McLarna Zak Brown si želi, da bi ekipa še naprej uporabljala občasne edinstvene zunanje podobe dirkalnikov, saj so lani od navijačev dobili veliko pohval.

McLaren je skozi cel dirkaški vikend v Monaku z Danielom Ricciardom in Landom Norrisom dirkal s prav posebno zunanjo podobo dirkalnika. Opustili so svojo klasično papaja-oranžno kombinacijo in uporabili oranžno in modro barvo znamke Gulf Oil.

Ekipa je barve spremenila tudi na zadnji dirki sezone v Abu Dabiju. Tam so za inspiracijo vzeli barve angleško-ameriškega proizvajalca tobačnih izdelkov Vuse. Medtem ko so različne zunanje podobe dirkalnikov pogoste v prvenstvih, kot je IndyCar, v prvi vrsti zaradi sponzorskih obveznosti, se večina ekip v F1 nagiba k enakemu dizajnu skozi vso sezono.

McLaren je v Monaku uporabil retro barve sponzorja Gulf Oil, ki so jih navijači izjemno dobro sprejeli.

Generalni direktor McLaren Racinga, Zak Brown, meni, da je občasna uporaba edinstvenih podob zunanjosti dirkalnika pomembna in lepa poživitev za prvenstvo. “Mislim, da moramo to početi na zelo omejeni osnovi, kot smo storili mi, da najdemo pravo ravnovesje,” je Brown odgovoril na vprašanje o načrtih za prihodnje enkratne “livreje”.

 “Želimo ohraniti svojo identiteto in narediti posebne barve zares posebne. In če bomo to počeli ves čas, bomo izgubili draž posebnosti. Občasno pa so lahko zelo dobra reklama za naše sponzorje in tudi za našo ekipo,” je še dodal Zak Brown.

Tvoj komentar?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Loading…

0

Novi ASTON MARTIN sezone 2022 bo prikazan 10. FEBRUARJA

MIKE KRACK je novi šef ekipe ASTON MARTIN