in

APRILIA bo letos BOLJ KONKURENČNA kot kdaj koli prej

Aleix Espargaro meni, da Aprilia v MotoGP še nikoli ni bila tako blizu zmagi, kot letos, čeprav Španec prizna, da bo zmago še vedno težko doseči.

Aprilia je v sezoni 2021 močno napredovala in dosegla prve stopničke v prvenstvu MotoGP. Letos bo v MotoGP nastopila kot samostojno tovarniško moštvo, medtem ko je doslej nastopala v sodelovanju z moštvom Gresini.

Kot edina ekipa, ki so ji pravila o koncesijah dovoljevala razvoj vse skozi sezono 2021, je pred letošnjo sezono naredila velik korak naprej. Testiranja v Maleziji in Indoneziji so dala spodbudne rezultate, a Aleix Espargaro meni, da bo napredek potdrila šele zmaga na dirki. “Zagotovo. Lani smo osvojili prve stopničke, zato bomo letos poskušali zmagati,” je povedal.

Aleix Espargaro verjame, da je pred njim še bistveno bolj uspešna sezona kot je bila lanska. – Foto: MotoGP

“Toda težko bo, saj se mi zdi, da bo leošnje prvenstvo MotoGP najtežje v zgodovini, ker so motocikli in dirkači na tako neverjetno visokem nivoju. Vendar smo zagotovo letos zmagi bližje, kot kdaj koli prej,” meni Katalonec.

Espargaro meni, da je realen cilj, da letošnjo sezono konča med najboljšimi šestimi dirkači, z nekje okrog 200 osvojenimi točkami, 80 več, kot jih je osvojil lani, ko je prvenstvo končal na osmem mestu. “Nerealno je pričakovati, da si v eni sezoni osmi, v naslednji pa postaneš prvak, čeprav bi si to močno želel. Realno bo za nas dobra sezona, če osvojimo več kot 200 točk in smo na koncu med prvimi šestimi,” je še pojasnil Espargaro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Guanyu ZHOU: Lepo je končno VOZITI dirkalnik Formule 1

ANDRETTI sklenil dogovor o dobavi POGONSKIH enot z RENAULTOM