in

Pecco BAGNAIA: Še vedno lahko ZMAGAM v prvenstvu

Svetovni podprvak iz minule sezone v tej, na petih dirkah še ni stal na odru za zmagovalce. V skupnem seštevku je tako šele deseti, 38 točk za vodilnima Quartararojem in Rinsom. Kljub temu Italijan še ni obupal nad letošnjo sezono. Verjame, da lahko do konca sezone to prednost izniči.

Optimizem mu daje predvsem dejstvo, da je lani po dirki v Silverstonu za Francozom zaostajal že 70 točk, do konca pa se mu približal na 26 točk. Končni zaostanek bi bil še manjši, če s padcem v Misanu ne bi zapravil zmage. “O naslovu bom razmišljal vse dokler bom imel še vsaj teoretične možnosti zanj,” je po dirki v Portimau dejal Bagnaia.

“Trenutno pa temu ni tako. Zaostajam 38 točk. Lani sem bil šest dirk pred koncem 70 točk zadaj. Dokler so možnosti se je potrebno boriti. O naslovu lahko prenehaš razmišljati šele, ko tudi matematično nimaš več možnosti,” pravi Bagnaia

Pecco Bagnaia še ni povsem odpisal možnosti za osvojitev naslova.

Bagnaia je na Portugalskem zaključil na osmem mestu potem, ko se je prebijal iz začelja štartne vrste. Dirko je namreč po grdem padcu na kvalifikacijah začel z zadnjega mesta. Zdravniško dovoljenje za nastop je prejel šele v nedeljo zjutraj.

“Na kvalifikacijah smo imeli obilo smole. Odločil sem se za pnevmatike za suho stezo kar je bila pravilna odločitev. Storil sem napako, zapeljal na mokri del steze ter padel. Rama me je zelo bolela zato je bila vožnja še toliko zahtevnejša. Veselilo me je, da sem imel dober občutek na motociklu in tudi sam ritem na dirki je bil dober,” je situacijo na zadnji dirki komentiral Bagnaia.

Pecco Bagnaia je lansko dirko v Jerezu zaključil na drugem mestu, za moštvenim kolegom Millerjem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BRUNDLE upa, da RED BULL ne bo izgubil zaupanja v TSUNODO

Frederic VASSEUR: Za letos nimamo DOLOČENIH ciljev