in

MARQUEZ: Nisem v boju za NASLOV, dva dirkača sta RAZRED zase

Fabio Quartararo in Francesco Bagnaia naj bi bila glavna oziroma edina kandidata za osvojitev letošnjega naslova svetovnega prvaka, meni Marc Marquez.

Fabio Quartararo in Francesco Bagnaia naj bi bila glavna oziroma edina kandidata za osvojitev letošnjega naslova svetovnega prvaka, meni Marc Marquez.

Osemkratni svetovni prvak je letos zaradi težav z dvojnim vidom izpustil dve izmed uvodnih šestih dirk. Na preostalih štirih na katerih je nastopil je sicer vselej zaključil med najboljšo šesterico. Prav zato trenutno v skupnem seštevku za vodilnim Quartararojem zaostaja že 45 točk. Kljub temu Marquez priznava, da trenutno ni na nivoju, ki bi mu omogočal boj za naslov. Po njegovem mnenju sta glavna kandidata trenutno vodilni Quartararo, ter kljub nekoliko slabšem začetku sezone, Bagnaia.

“V tem trenutku se nismo sposobni boriti za naslov. Na štartni listi sta dva dirkača, ki sta hitrejša od nas vseh. To sta Fabio in Pecco. Že na testiranjih sem dejal, da se bosta letos ponovno udarila za naslov in to se trenutno dogaja.”

Marc Marquez je priznal, da letos ni v položaju, ko bi se boril za naslov svetovnega prvaka.

Medtem, ko je Quartararo vodilni v točkovanju, je Bagnaia peti in ima le 12 točk več od Marqueza. Je pa bil Španec navdušen nad današnjo predstavo Bagnaie v Jerezu.

“Res je da smo vse bližje najboljšim, a nismo še tam kjer bi si želeli biti,” je povedal dirkač Honde, ki je v ponedeljek skupaj z ostalimi dirkači v Jerezu opravil še enodnevno testiranje. “Čaka nas veliko dela. Trenutno sicer ne vemo v katero smer se moramo osredotočiti pri razvoju. Ker sem izpustil dirko v Indoneziji in Argentini sem izgubil veliko pomembnih točk. Kljub temu pa nimamo hitrosti, da bi se lahko borili za zmage in naslov.”

Marquez na dirki čudežno rešil padec

Vikend v Jerezu se za Marqueza ni začel najbolje, a je na kvalifikacijah izkoristil prav Bagnaio in Quartararoja ter se uspel uvrstiti v drugo štartno vrsto. Na dirki se je uvodoma spogledoval z uvrstitvijo na oder za zmagovalce, a je po napaki, ko je v zaključku dirke v zadnjem zavoju mojstrsko rešil padec, tretje mesto osvojil Aleix Espargaro.

“Dolgo je že tega, ko sem nazadnje na takšen način rešil padec. V zadnjih dveh sezonah zagotovo ne. Na srečo se je to zgodilo v levem zavoju. Če bi se to zgodilo v desnem (šibkejša desna roka in rama zaradi zloma) bi se najverjetneje končalo drugače.

Dvignili so me španski navijači, saj sem bil že povsem na tleh, motocikel je že drsel proti pesku, a sem ga nekako uspel pobrati,” je še pojasnil Španec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BINOTTO ne želi primerjati LECLERCA z VILLENEUVOM

VW-jev izvršni direktor POTRDIL vstop PORSCHEJA in AUDIJA v F1