in

HONDA na TESTIRANJIH še ni rešila TEŽAV

Moštva razreda MotoGP so po dirki za VN Španije v Jerezu ostala še en dan in v ponedeljek po dirki opravila prva testiranja med sezono.

Moštva razreda MotoGP so po dirki za VN Španije v Jerezu ostala še en dan in v ponedeljek po dirki opravila prva testiranja med sezono.

V taboru Repsol Honde so upali, da bodo našli odgovore, kam je izginila forma z zimskih testiranj, kjer so vsi njihovi dirkači pohvalili voznost motocikla RC213V, ta pa se je po dirki v Katarju izgubila.

Marc Marquez se je na testiranja začel pripravljati že v petek na prostih treningih, kjer je preizkusil nekaj skrajnih sprememb nastavitev motocikla, ki pa niso obrodile sadov. Španec, ki ima težave s prilagajanjem na motocikel, ki dirkaču daje drugačen občutek za sprednje kolo, kot ga je bil vajen, je pred nadaljevanjem dirkaškega vikenda motor nastavil nazaj na osnovne nastavitve in dirko končal na četrtem mestu.

Na testiranjih je osemkratni svetovni prvak znova eksperimentiral z različnimi nastavitvami, hkrati pa je med 60 odvoženimi krogi preizkusil še nekaj novih delov. V garaži so ga čakale tri različne konfiguracije motocikla, vključno z enim, na katerem je bil nameščen aerodinamični oklep iz lanske sezone.

Marc Marquez je na testiranjih primerjal nove aerodinamične rešitve s starimi.

“Dan je bil zelo dober, oziroma zelo pomemben,” je povedal Marquez, ki je sicer postavil petnajsti čas testnega dne. “Našli smo nekaj malenkosti, ki so se izkazale za dobre, vendar nas čaka še veliko dela, saj so težave še vedno prisotne. Preizkusili smo nekaj izboljšav aerodinamike, pa tudi letošnjo aerodinamiko, saj smo na zimskih testiranjih v Maleziji in Indoneziji vozili na hitrih stezah, Jerez pa je bolj zavit. Poskušali smo videti razliko in dobili veliko zanimivih podatkov, kar je bilo med bolj pomembnimi točkami dneva. Seveda bi nam koristilo še več časa na stezi, vendar je za nami dober dan, zato se veselimo Le Mansa.”

Dirka MotoGP za veliko nagrado Francije v Le Mansu je na sporedu prihodnji konec tedna, 15. maja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglejte si stezo v MIAMIJU iz vozniške PERSPEKTIVE

Ali bo MERCEDES s spremenjenimi KRILCI presenetil v MIAMIJU?