in

QUARTARARO: Težave DRUGIH niso moj PROBLEM

Fabio Quartararo pravi, da ni njegov problem, če imajo drugi Yamahini dirkači v razredu MotoGP težave.

Fabio Quartararo pravi, da ni njegov problem, če imajo drugi Yamahini dirkači v razredu MotoGP težave.

Francoz je na šestih dirkah zbral 89 točk in je vodilni v razvrstitvi prvenstva, medtem pa so preostali trije dirkači Yamahe, Franco Morbidelli, Andrea Dovizioso ter Darryn Binder iz moštva RNF Yamaha, skupaj zbrali vsega 32 točk.

Yamaha je za letošnjo sezono pripravila motocikel, ki se bistveno ne razlikuje od lanskega. Quartararo meni, da je največja težava pomanjkanje moči motorja, moštveni kolega Morbidelli in dvojec RNF Yamahe pa trdijo, da motociklu predvsem manjka oprijema na zadnjem delu. Dovizioso je zaradi tega celo potožil, da Yamaha motocikla ne razvija prav veliko, a še pri tistih posodobitvah, ki jih pripravijo, upoštevajo le želje Quartararoja.

Andrea Dovizioso pravi, da razume potezo Yamahe, da posluša le želje Fabia Quartararoja, vodilnega v prvenstvu.

Quartararo je priznal, da je zaradi nihanja forme na prvih dirkah nekoliko presenečen, da je vodilni v prvenstvu, a hkrati pravi, da ni njegov problem, če imajo drugi dirkači težave. “Presenečen sem bil, da sem po dirki na Portugalskem vodil v prvenstvu, saj razen dirke v Indoneziji moji rezultati niso bili prav dobri. Ne bi rekel, da so bili katastrofalni, toda bil sem sedmi, osmi, deveti, drugi in potem na Portugalskem zmaga.

Na koncu koncev smo vsakič znotraj najhitrejše deseterice, in zaradi dirk, kjer moraš pokazati vse, da osvojiš tri, štiri ali pet točk več, kot jih potrebuješ, so te točke zelo pomembne. Toda sam vozim na meji in težko bi peljal še hitreje. Drugi dirkači imajo težave, vendar to ni moj problem. Gledam le nase, saj imam dovolj dela, da ostanem hiter z našim motorjem.”

Aktualni svetovni prvak MotoGP se zaveda, da prihajajo dirke, kjer bo imel težave, tako kot na uvodnih dirkah, zato pravi, da se na dirkališčih, ki ustrezajo Yamahi, ne more zadovoljiti zgolj z nekaj točkami. “Mislim, da moram vsakič dati vse od sebe. V Austinu sem bil sedmi, pa sem dal vse od sebe in ne bi mogel biti boljši, toda nič manj se ne borim za sedmo mesto, kot se za prvo ali dvanajsto. Povsod moram biti na meji, saj bodo prišle steze, kjer ne bom konkurenčen.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

VN MIAMIJA, FP2: Drugi trening RUSSELLU, trčenje SAINZA in težave VERSTAPPNA

BROWN razkril načrte glede Ricciardove prihodnosti pri McLARNU