in

Fabio DI GIANNANTONIO v Mugellu osvojil svoj PRVI pole position

Fabio Di Giannantonio si je v Mugellu privozil prvi pole position v karieri. - Foto: MotoGP.com

Italijan bo na začetku dirke prvi v vlakcu petih dirkačev Ducatija, potem ko sta se v prvo štartno vrsto uvrstila še Marco Bezzecchi, ter Luca Marini, v prvi peterici pa sta kvalifikacije končala še Johann Zarco ter Francesco Bagnaia.

Prvi del kvalifikacij v Mugellu se je začel na delno mokri stezi, na katero so se dirkači podali z gumami za dež.

Po prvih previdnih hitrih krogih sta bila najhitrejša Miguel Oliveira in Jack Miller, 7 minut pred koncem pa je vodilno mesto prevzel Brad Binder, ki je čas postavil na gumah za suho stezo. Dirkač KTM-a je dal znak ostalim dirkačem, ki so zapeljali v bokse in zamenjali motocikle, ter se podali v lov na najhitrejše čase z gumami za suho stezo, a je medtem na nekaterih delih znova začelo deževati močneje.

Težke pogoje sta izkoristila mojstra takšnih pogojev, Jack Miller in Marc Marquez, ki sta 2 minuti pred koncem za več kot tri sekunde izboljšala čase, ter se zavihtela na vodilni mesti, ki vodita v Q2. Oba sta svoje čase v naslednjem krogu še izboljšala za skoraj sekundo, a je nato oba presenetil Fabio Di Giannantonio, ki je postavil najhitrejši čas in Millerja potisnil iz nadaljevanja kvalifikacij na tretje mesto. Q2 pa je vendarle ujel Marquez.

Drugi del kvalifikacij se je začel s padcem Marca Marqueza, ki je v drugem ovinku grdo padel in poletel prek motorja, Honda pa je po trdem pristanku tudi zagorela. Kvalifikacije so bile prekinjene z rdečo zastavo zaradi razlitih tekočin, Španec pa se pri padcu k sreči ni huje poškodoval.

Kvalifikacije so se po kratki prekinitvi nadaljevale, dež pa je pojenjal in pogoji na stezi so se še naprej izboljševali. Ogreti Fabio Di Giannantonio je bil prvi, ki je postavil čas kroga z 1:49.124, znamko pa je izboljšal še v naslednjem poizkusu.

Marc Marquez je na začetku kvalifikacij v Mugellu spet grdo padel, a se na srečo ni poškodoval. – Foto: MotoGP.com

Tri minute pred koncem kvalifikacij je boljše pogoje na stezi izkoristil Johann Zarco in prevzel vodilno mesto, ter Di Giannantonia potisnil na drugo mesto, Francesco Bagnaia pa je v dve minuti pred koncem postavil tretji čas.

V zadnji minuti je vodstvo prevzel Bezzecchi, nato se je na prvo mesto povzpel Bagnaia, tik pred iztekom časa pa je najhitrejši čas znova postavil Di Giannantonio, ki je ujel še en hiter krog in z 0.088 sekunde osvojil svoj prvi pole position v razredu MotoGP.

V prvi vrsti bosta dirko začela Bezzecchi in Marini, iz druge štartajo Zarco, Bagnaia in Quartararo. V prvi deseterici so kvalifikacije končali še Aleix Espargaro, Takaaki Nakagami, Pol Espargaro ter Bastianini. Jorge Martin je bil enajsti, Marc Marquez pa dvanajsti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Charles LECLERC se ne boji dežja v MONAKU:  Smo konkurenčni

Carlos SAINZ jezen na rdečo zastavo: Imeli smo DOBRO HITROST