in ,

Mercedes-AMG G 63 4×4² ima PORTALNE osi in 585 “konjev”

Pri Mercedesu so razkrili prve fotografije novega Mercedesa-AMG G63 4×4², ki ima zaradi portalnih osi izjemno veliko oddaljenost od tal.

Novinca so predstavili na posebni spletni strani Mercedes G-Class Private Lounge, gre pa zadnjega v nizu modelov z veliko oddaljenostjo od tal po modelih G63 AMG 6×6, G63 4×4² in Mercedes-Maybach G650 Landaulet, a je prvi izmed njih, ki temelji na novi generaciji razreda G.

Mercedes-AMG G63 4×4² ie dobil komplet 22-palčnih koles s pnevmatikami za neutrjene terene, razširjene blatnike, LED-svetila na strehi, posebno zeleno barvo zunanjosti in dodatke iz karbonskih vlaken, v notranjosti pa prav tako veliko karbona, spremenjen infozabavni sistem in njemu prilagojeno ambientalno osvetlitev ter usnje na volanu in športnih sedežih.

Pod motornim pokrovom je nameščen štirilitrski V8 z dvema turbinskima polnilnikoma, ki zmore za 430 kW (585 KM) največje moči in 850 Nm maksimalnega navora. Samih zmogljivosti pri Mercedesu sicer niso razkrili, je pa le-ta na asfaltu zaradi zajetnejših pnevmatik in slabše aerodinamike najverjetneje inferiorna običajnemu G63, a je zato toliko bolj suveren na neutrjenih terenih.

Galerija: Mercedes-AMG G63 4×4²

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

VERSTAPPEN speljal še en REKORD Vettlu, Schumacherju in Hamiltonu

VN AVSTRALIJE ostaja na KOLEDARJU F1 vse do leta 2035