in ,

2023 prihaja nova generacija ŠKODE SUPERB    

Škoda v prihodnjem letu na trg prinaša četrto generacijo Superba. Bistre oči in pripravljen fotoaparat so pripomogle k prvim fotografijam zamaskiranega karavana in limuzine.

Foto: Kolesa.ru

Trenutna verzija Superba “3V” je na trgu že od sredine leta 2015 in se proizvaja v njihovo tovarni v češkem mestu Kvasiny. Z menjavo generacije se spreminja tudi mesto proizvodnje. Od leta 2023 bo Superb skupaj z novim Passatom na cesto zapeljal iz tovarne v slovaški Bratislavi.

Superb tudi kot limuzina

V nasprotju z VW Passatom, ki bo prav tako na voljo leta 2023 in le v karavanski različici, bo Superb še naprej na voljo v dveh karoserijskih različicah – kot limuzina in karavan. Vendar je nova generacija le manjša evolucija zadnjega modela. Avtomobil srednjega razreda še vedno temelji na modularni prečni matriki (MQB) iz VW-ja in se v dimenzijah veča, podobno kot je to bil primer pri Octavii.

Največje spremembe zunanjosti bo nova Škoda Superb deleža na sprednji in zadnji strani. – Foto: Kolesa.ru

Čehi tačas še vedno preizkušajo tehnične komponente pod karoserijo aktualnega modela z manjšo kamuflažo na prednjem in zadnjem delu. Očitno bo sprednji odbijač dobil novo podobo z navpičnimi odprtinami za dovod zraka in tudi preoblikovano maski, ki jo obdajajo žarometi z LED tehnologijo.

V notranjosti avtomobila gre za posodobitev opreme in materialov. Čehi ostajajo pri digitalnem kokpitu in zaslonom infotainmenta na armaturni plošči z modularnim kompletom infotainment 3 (MIB), ki je že bil uporabljen pri spremembi modela, vključno z glasovnim pomočnikom in brezžično integracijo Apple Carplay in Android Auto.  

Superb ostaja pri motorjih na notranje izgorevanje, na voljo še priključni hibrid

Na pogonski strani so pri Superbu na voljo znane konfiguracije motorjev, kjer se bo povečala zmogljivost, zmanjšala pa poraba. Na bencinski strani je osnova 1,5 litrski TSI, ki ima trenutno 150 KM, sledita pa mu 2,0 litrska s 190 in 280 KM, slednji pa je zasnovan na štirikolesni pogon.

Tudi dizelski motor je še vedno na voljo pri Superbu. Tukaj sta oba 2,0 litrska TDI motorja, ki imata trenutno 150 in 200 KM. Kot priključni hibrid pa Škoda združuje 1,4 litrski bencinski motor z električnim pogonom, kar skupaj prinaša sistemskih 218 KM. Z večjo baterijo bi lahko s Superbom na elektriko prevozili več kot 71 kilometrov.

Ali bo morda takole izgledala nova Škoda Superb letnika 2023?

Mimogrede: Tako kot Passat tudi Škoda Superb ne bo več ponujala ročnega menjalnika temveč samo še samodejnega.

  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

ABARTH 595 EV: Električni škorpijon

Saj ni res, pa tudi ni – Zapuščeni SUPERŠPORTNI AVTOMOBILI v zaprašenem skednju