in , ,

Render vozila VW Project TRINITY

Kolegi iz motor.es so izdelali render elegantne električne limuzine Volkswagna, katere premiero ne gre pričakovati pred letom 2030.

VW je pred dvema letoma predstavil Project Trinity. Proizvajalec je takrat dejal, da bo električna limuzina “postavila nove standarde glede dosega, hitrosti, polnjenja in digitalizacije” in da bo predstavljena leta 2026. Toda zadnja poročila kažejo, da so v Wolfsburgu prvenec tega avtomobila preložili na leto 2030. Toda o tehnologiji in videzu vozila je že veliko znanega.

Nova računalniška upodobitev oziroma render kolegov iz motor.es prikazuje, kako bi lahko izgledal električni avtomobil, ko bo prišel na trg v začetku naslednjega desetletja. Pričakuje se, da bo Trinity po velikosti podoben VW-ju ID.4, slike napovednika pa prikazujejo limuzino z zaobljenim aerodinamičnim sprednjim delom, nagnjenim vetrobranskim steklom in ukrivljeno streho, ki se na prisekanem zadku konča z majhnim robom spojlerja. Digitalna slika ohranja te oblike, vendar je videti bolj agresivno kot trenutna linija proizvajalca. Električni avto ima elegantne žaromete, povezane s tankim svetlobnim LED pasom, ki ločuje pokrov motorja in osvetljeni logotip VW. Na strani poteka značilna črta od žarometov okrog prednjega blatnika in se razteza navzdol po boku nakar se rahlo ukrivi proti zadnjemu blatniku.

VW je pred dvema letoma napovedal predstavitev projekta Trinity za leto 2026, toda sedaj kaže, da te nove električne limuzine ne bomo videli pred letom 2030.

Trinity naj bi imel po WLTP doseg do 700 kilometrov in bo temeljil na novi platformi Scalable Systems koncerna VW. Ko so ga v Wolfsburgu leta 2021 napovedali, je bil kot začetni datum omenjeno leto 2026. Vendar pa se je konec lanskega leta pojavilo poročilo, ki pravi, da se je novi izvršni direktor VW-ja Oliver Blume odločil preložiti lansiranje na leto 2030 in to zaradi težav s programsko opremo. Če to drži, bi to pomenilo veliko nazadovanje za podjetje. To ne bi bilo prvič, da so težave s programsko opremo botrovale preložitvi lansiranja novega vozila na trg. Zaradi podobnih ovir so pri Porscheju lansiranje električnega Macana na trg zamaknili za leto dni.

Električna limuzina Trinity naj bi nadomestila družino VW ID in napovedala naslednjo generacijo vozil. To bo verjetno vključevalo modele s tehnologijo avtonomne vožnje, več varnostnimi funkcijami in še več naročniških storitev ter plačljivih funkcij.

                  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ujeta naslednja generacija ŠKODE KODIAQ, ki prihaja leta 2024

CUPRA Formentor VZ5 po Manhartovih NOTAH