in

VN KANADE, FP2: VERSTAPPEN najhitrejši tudi v drugo

Max Verstappen je dobil tudi drugi prosti trening za VN Kanade v Montrealu. Drugo mesto je zasedel Charles Leclerc.

Max Verstappen (NIZ), Oracle Red Bull Racing - Foto: HB Press

Nizozemec je že na začetku nakazal, da bo hiter in svoj ritem je skozi trening le še stopnjeval ter ostal pred Leclercom, ki je na koncu zasedel drugo mesto, pa čeprav se je dirkaču Red Bulla približal na vsega 81 tisočink sekunde.

Na tretjem mestu je dvoboj drugih voznikov vodilnih ekip prvenstva zase odločil Carlos Sainz, medtem ko se je Sergio Perez ubadal s številnimi težavami in je na koncu končal tudi izven deseterice, tako da je vprašljivo, v kakšni formi ga bomo videli v današnjih kvalifikacijah.

Charles Leclerc se je Nizozemcu približal na 81 tisočink sekunde. – Foto: HB Press

Najdlje so v boksih sicer ostali Hamiton, Russell in Bottas. Finec je podobno kot Mehičan pred njim, imel obilico težav in mu ni uspelo postaviti hitrega časa. Bottas je večino treninga preživel v boksih, Russell in Hamilton pa sta trening končala na 7. oziroma 14. mestu.

Precej bolje je šlo obema drugima veteranoma, saj je Vettel postavil četrti, Alonso pa peti čas treninga. Dobro je kazalo tudi obema dirkačema McLarna, ki sta zasedla osmo in deveto mesto. Daljnovzhodni dvoboj med Zhoujem in Tsunodo je na 16. mestu v svoj prid odločil Kitajec, interni dvoboj Haasov za 14. mesto pa je spet dobil Magnussen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

WOLFF zagovarja HAMILTONA: On je NAJBOLJŠI vseh časov

LECLERCU (vsaj) 10 mest KAZNI na nedeljski DIRKI