in

Max Verstappen: Posmeh na račun Renaultovih 1.000 KM

Pri Renaultu trdijo, da so kot prvi proizvajalec motorjev Formule 1 z aktualnim hibridnim agregatom prebili magično mejo 1.000 KM.

Renault pri virih znotraj Formule 1 tačas zaseda v najboljšem primeru tretje mesto lestvice performance, ko gre za pogonske enote. Ferrari naj bi bil, tako se glasi, najboljši, tesno za Italijani pa je Mercedes. A ravno Renault je sedaj prvi proizvajalec motorjev, ki se javno prsi s tem, da je uspel doseči ali preseči magično znamko 1.000 KM. Tudi če šef motorjev motorjev Renaulta Remi Taffin pojasni: “Te zmogljivosti ne moremo priklicati v vsakem trenutku. Gre le za določene trenutne maksimalne vrednosti na kvalifikacijah.” Ampak vendarle. 163 od preko 1.000 KM sme prispevati hibridni sistem z dvema elektromotorjema. Preostanek pride konvencionalno iz motorja z notranjim izgorevanjem.

Renaultov motor naj bi presegel mejo 1.000 KM

Max Verstappen, katerega ekipa Red Bulla je bila nazadnje zelo nezadovoljna z Renaultom, da so celo tvegali sodelovanje s Hondo, se je ob teh trditvah iz Francije samo posmehoval: “Če imajo zares 1.000 konjev, potem imajo pa zares slab dirkalnik!” Kajti tovarniško moštvo se tačas nahaja na šestem mestu konstruktorskega prvenstva. “Mi raje govorimo z rezultati in ne z mediji,” še Max usmeri eno strupeno puščico v smeri nekdanjega dobavitelja motorjev. In še ena zanimivost: Daniel Ricciardo, dirkač ekipe Renault, očitno nič ne ve o tem, da je njegov delodajalec prekoračil mejo 1.000 KM. Po včerajšnjih kvalifikacijah VN Madžarske, na katerih se ni ravno izkazal, je začudeno povedal: “1.000 KM? To mi je novo. Zveni pa hudo! Ampak sam o tem še ničesar nisem slišal.”

Daniel Ricciardo je začuden, da ima tako močan motor..

Če naj bi trditve Renaulta držale, potem smo lahko prepričani, da sta tudi Ferrari in Mercedes že zdavnaj dosegla ta vrh 1.000 KM. Kajti njuna tako imenovana “Party-Mode” veljata za močnejša kot je Renaultov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mercedes: Odločitev med Bottasom in Oconom

Hamilton: Skupaj lahko premagava Maxa