in

KORONAVIRUS ogroža dirko v ŠANGHAJU: FIA pripravljena sprejeti NUJNE UKREPE

Izvedba letošnje dirke za VN Kitajske v Šanghaju je pod vse večji vprašajem. Nevarni koronavirus se še naprej širi, FIA pa podrobno spremlja dogajanje.

Foto: HB Press

Krovna organizacija FIA je sedaj reagirala na vse večjo vznemirjenost, ki jo je sprožil koronavirus. V svojem stališču je FIA poudarila, da so pripravljeni sprejeti vsakršne ukrepe, da bi karavano Formule 1 zaščitili pred razširjeno boleznijo. Iz tega razloga je izvedba dirke za VN Kitajske še naprej negotova.

Krovna organizacija FIA je reagirala na vse večjo vznemirjenost zaradi koronavirusa na Kitajskem.

Položaj na Kitajskem je še naprej zaskrbljujoč. Po zadnjih vesteh naj bi za posledicami tega virusa umrlo že 170 ljudi, okrog 7.700 pa naj bi jih bilo okuženih. Svetovna zdravstvena organizacija WHO bo opravila sestanek, kjer bo tekla beseda o nevarnosti tega virusa za prebivalstvo sveta. Evropske letalske družbe so reagirale in črtale polete na Kitajsko, tudi znanja ministrstva odsvetujejo potovanje v to državo. Nekatere velike športne prireditve so bile že odpovedane. Načrtovano svetovno prvenstvo v atletiki, se bo tako izvedlo šele leta 2021, do nadaljnjega pa so prestavili tudi nogometno prvenstvo Kitajske.

Letošnja dirka za VN Kitajske, ki je načrtovana za 19. april, je zaradi trenutnega položaja pod velikim vprašajem, saj so Kitajci že odpovedali nekaj velikih športnih prireditev.

Zaradi tega se postavlja veliko vprašanje, ali bo dirka Formule 1, ki je načrtovana za 19. april, sploh izvedena. Še pred tem, 21. marca, pa je v mestu Sanya načrtovana dirka Formule E. FIA podrobno opazuje položaj v Aziji in sicer v sodelovanju s profesorjem Gerardom Saillantom. “Po epidemiji koronavirusa, ki je na kitajskem izbruhnil v začetku leta, FIA pod vodstvom predsednika medicinske komisije pri FIA, profesorjem Gerardom Saillantom, podrobno spremlja razvoj situacije s pristojnimi organi in njihovimi klubi,” se glasi v sporočilu krovne organizacije. “FIA bo ovrednotila koledar bližajočih se dirk in, če bo potrebno, sprejela vse ukrepe, da zaščiti svetovno motošportno skupnost in širše javnosti.Odpoved dirke pa mora izreči promotor v Šanghaju.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

JUAN PABLO MONTOYA: Sina SEBASTIANA želi pripeljati v FORMULO 1

Zagon številka 3: Tudi FERRARIJEV motor 2020 se je oglasil