in ,

RENAULT: GUANJU DŽOU je novi testni dirkač ekipe

Renault je v okviru prireditve sezone 2020 Kitajska Guanjua Džouja predstavil kot novega testnega dirkača, ki bo nasledil Jacka Aitkena.

Pred letom dni je Kitajec Guanju Džou postal član Renaultovega podmladka, sedaj je napredoval v testnega dirkača, kot so Francozi to potrdili v okviru predstavitve ekipe v Parizu. “Letos bom imel še boljše možnosti. Še bolj trdo bom delal ko doslej in prejel mnoge informacije, da bom lahko vozil dirkalnik Formule 1 in se izboljšal v področjih, ki jih ekipa potrebuje, da v prihodnosti postane še boljša,” tako mladi Kitajec.

Džou je vesel napredovanja, saj bo kot testni dirkač dobil priložnost, da se preizkusi tudi v dirkalniku Formule 1 generacije 2020.

Renaultov program mladih dirkačev je za Džouja druga športna domovina, kajti leta 2014 se je pridružil Ferrarijevi akademiji dirkačev in je za ekipo Prema nastopal v italijanskem in nemškem prvenstvu Formule 4. Potem je sledil napredek v Formulo 3, kjer je v sezonah 2017 in 2018 osvojil osmo mesto. Po štirih letih je zapustil Ferrarijevo kovačnico talentov.

Džou, ki je v lanskem letu pri Renaultu opravljal še nalogo razvojnega dirkača, bo letos prejel vlogo, ki jo je pred tem imel Jack Aitken. Mladi Britanec je dobil priložnost, da je nastopil na treh uradnih testiranjih Formule 1. Džou pa bo tudi letos nastopal v Formuli 2. Lansko premierno sezono je končal na sedmem mestu.   

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PAGANI IMOLA: Novega HIPERŠPORTNIKA so pokazali še pred ŽENEVO

Koliko RED BULLA je v ALPHATAURI? Vse kar je dovoljeno, pravi MARKO