in , ,

Serija IndyCar potrdila pogovore s FERRARIJEM za vstop v letu 2022

Roger Penske, lastnik serije NTT IndyCar potrjuje, da je opravil predhodne pogovore s Ferrarijem o njihovi pridružitvi v sezoni 2022.

Ferrari je že prej omenil, da gledajo na možno priključitve v ameriško serijo IndyCar, s čimer bi se zaradi sprejetja zgornje meje proračuna ognili obsežnemu odpuščanju zaposlenih v ekipi.

In Roger Penske je potrdil pogovore s Ferrarijem o njihovi morebitni priključitvi seriji IndyCar leta 2022. “Gledamo na potencialne prihode drugih proizvajalcev,” je Penske povedal v podcastu Brick-by-Brick Sirius XM. “Verjetno ste že slišali, da so s Ferrarijem že potekali pogovori. Ferrari bi bil morda zainteresiran za vstop v serijo leta 2022, ko bomo imeli nova pravila motorjev. To bi bila za nas velika prednost, če bi imeli v naši seriji še tretjega proizvajalca.

Roger Penske, lastnik serije IndyCar, je potrdil pogovore s Ferrarijem in izdal, da bi se lahko Italijani tej ameriški seriji priključili leta 2022, ko nastopi novi pravilnik motorjev.

Trenutno sta Honda in Chevrolet edina dva proizvajalca v seriji, in odkar je leta 2012 odšel Lotus, je Penske dejal, da je bil njihov glavni cilj, da v serijo privedejo še enega proizvajalca. “Poskušamo, da v naš šport pritegnemo nove proizvajalce,” je potrdil Penske. “Ferrari je že pred tem pokazal javni interes in zato smo se usedli za mizo in pogovorili. Za IndyCar bi bil Ferrari odlična pridobitev.

Tudi Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari, je potrdil pogovore z odgovornimi serije IndyCar. Scuderia se namreč zaradi uvedbe zgornje meje proračuna ne želi ločiti od svojih zaposlenih, zato bi jih lahko “uporabila” v ameriški dirkalni seriji.

Ko je že pred tem govoril o želji, da se pridruži seriji IndyCar, je Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari, dejal: “Ferrari čuti veliko družbeno odgovornost do svojih zaposlenih. Želimo biti prepričani, da za vsakega od njih v prihodnosti zagotovimo delovno mesto. V ta namen smo začeli ocenjevati alternativne programe. Potrjujem, da gledamo na serijo IndyCar, ki je trenutno zelo drugačna serija, toda s spremembo pravil za leto 2022.

Komentiraj

Loading…

0

JAMES ALLISON: Sistem hendikepa bi lahko skrbel za manipulacije

MARK WEBBER: FERRARI je Sebastiana Vettla dobesedno izcedil