in

Damon HILL: Nikoli nisem URINIRAL v dirkalniku

Kaj storijo, ko jih med dirko tišči? Nekdanji prvak formule 1 Damon Hill je razkril, kako se je med svojo kariero uspešno izogibal opravljanju male potrebe v dirkalniku.

»Pomembno je, da pred startom dirke spijete veliko tekočine, še posebej, če vas čakata dve uri dirkanja v hudi vročini,« razlaga Damon Hill. Toda tudi svetovni prvak formule 1 iz leta 1996 je v svojem aktivnem času ugotovil, da to ni vedno v pomoč, še posebej, ko pride do prekinitve dirke in čakanja na ponovni start.

Za Autosportov podkast je Hill povedal: »Enkrat v Spaju mi je bila res sila.« Na koncu je svoj dirkalnik vseeno do cilja spravil suh, brez da bi se olajšal v dirkaški kombinezon. »Še enkrat želim povedati, da še nikoli nisem naredil ničesar tako gnusnega,« dodaja Britanec.

Za dirkače so glede opravljanja male potrebe najbolj neprijetne prekinitve dirk.

Če se je v motošportu kaj naučil, potem »kako nadzirati svoj mehur,« je dodal svetovni prvak iz leta 1996. Vedno znova se je med dirko uspel prepričati, da odmisli nujo po uriniranju in se osredotoči samo na dirkanje.  Posebej težavno je za dirkače, ko je dirka prekinjena. »Takrat tudi koncentracija nekoliko popusti,« razlaga Hill in dodaja: »Med prekinitvijo se seveda bistveno manj znojiš, kar seveda lahko postane neprijetno, če prekinitev traja dlje časa. Nekateri pač takrat zadevo opravijo kar v dirkalniku.«

Pred leti je Eddie Irvine poskrbel, da je dotična tema padla kot nedokazani mit Formule 1. V videoseriji »A Drink with Eddie Irvine« je Irec razkril, da je nekaj povsem normalnega, če se med dirko »olajšaš«. »Nekoliko težje gre med zaviranjem, sam takrat nisem mogek, veliko lažje je med pospeševanjem,« je razkril nekdanji dirkač ekip Jordan, Jaguar in Ferrari.

Tako je Eddie Irvine razblinil mit o uriniranju dirkačev med dirkami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

McLAREN se je rešil stečaja: Več kot 150 milijonski kredit iz BAHRAJNA

McLAREN razkril barve Alonsovega dirkalnika za INDY 500