in

MotoE: Prva zmaga AEGERTERJA v tem razredu!

Švicar, ki je prestopil iz razreda Moto2 v MotoE, je že na prvi driki pokazal, da ima hitrost. Ekipi IntactGP je tako na svoji drugi dirki v MotoE, zagotovil prvi zmago. Drugi je bil Jordi Torres, tretji pa Mattia Casadei

Kratka dirka, ki zaradi kapacitete baterij traja samo šest krogov, zahteva od dirkača takojšnji napad brez taktiziranja. Vsaka napaka je lahko usodna, saj za lovljenje nasprotnikov enostavno zmanjka časa.

Dirko je najbolje začel Alejandro Medina, ki je povedal in vodil do drugega kroga, ko ga je kasnejši zmagovalec Aegerter prehitel in v svojem tempu nadaljeval do zmage. Medina je potem poizkušal uloviti Švicarja, a je naredil napako in padel.

Dva kroga pred koncem, je v 6. ovinku lanski prvak Ferrari poskušal prehiteti Casadeia, a je pri zaviranju naredil napako ter ob padcu za sabo potegnil še zmagovalca prve dirke Erica Granado, ki je zaradi tega dirko končal na 13. mestu.. Tretje mesto je tako pripadlo Mattii.

Četrti in peti sta bila Alex de Angelis in Niccola Canepa. Za njima je cilj prečkal Lukas Tulović na šestem mestu.

Po zmagi je Aegerter povedal: »Trdo smo delali, saj sem prestopil iz čisto drugega razreda in drugačnega načina dirkanja. Danes sem izboljšal stil in način vožnje in posledica tega je prva zmaga. Včeraj zvečer pa ni bilo tako. Bil sem nervozen, a sem se do dirke umiril in enostavno odpeljal po svojih najboljših močeh. Po boju na začetku, sam si privozil nekaj prednosti in potem nadaljeval v svojem tempu. Zelo sem vesel zame in za ekipo.«

Vrstni red po drugi dirki sezone v razredu MotoE. Vir: MotoGP@twitter

Zmagovalec druge dirke Aegerter je vodi tudi v skupnem seštevku z 41. točkami. Sledi mu Torres, ki ima 30 točk. Tretji je zmagovalec prve dirke Granado, ki ima po dveh dirkah 28. točk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nizozemska policija je našla FERRARI MONDIAL, ukraden pred 26 leti

OPEL z novim poslovnim modelom v SLOVENIJI, na Hrvaškem in v BIH