in

FORMULA 2: Yuki TSUNODA dobil sprintersko dirko v SILVERSTONU

Po trku z moštvenim kolegom Robertom Schwarzmanom je Mick Schumacher prečkal ciljno črto kot drugi, tretji je bil Jack Aitken.

Schwarzman in Schumacher sta dirko začela iz prve vrste in sta bila na prvem in drugem mestu v večjem delu dirke. Schumacher je poskušal večkrat napasti, vendar ni bil dovolj odločen. V zadnji fazi je Nemec lahko vozil hitreje od ruskega moštvenega kolega in ga dohitel.

V 19. krogu se je Schumacher nato z aktiviranim DRS-om po ravnini Wellington prisesal na Schwarzmana. Rus je zaprl notranji del voznega pasa, vendar se je Schumacher skušal prebiti mimo po zunanji strani. Toda prezgodaj je zavil navznoter in z levim zadnjim kolesom zapeljal čez sprednje krilce sotekmovalčevega dirkalnika.

Oba Premina dirkalnika sta zdrsnila s proge, a sta lahko nadaljevala dirko. Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima, si je najverjetneje mislil član Red Bullovega podmladka, Yuki Tsunoda, ki je slavil svojo prvo zmago v Formuli 2. Toda kdo je bil kriv za trk med sotekmovalcema? Po kratki preiskavi je vodstvo dirke incident ocenilo kot običajno dirkaško nesrečo in ni izreklo kazni.

Ne le, da je prišlo do razburljivega boja za zmago, vozniki so se po moško udarili tudi za položaje pod stopničkami. Zlasti je izstopal drugouvrščeni na sobotni dirki, Christian Lundgaard (ART), a očitno je preveč obremenil svoje pnevmatike. V 16. krogu mu je počila leva sprednja pnevmatika.

Četrto mesto je pripadlo Švicarju Louisu Deletrazu (Charouz). Guanyu Zhou je prišel v cilj kot peti, Callum Ilott (oba Virtuosi), Daniel Ticktum (DAMS) in Nikita Mazepin (Hitech) pa so se še vpisali med dobitnike točk. Schwarzman je s poškodovanim prednjim krilom prečkal ciljno črto, vendar je padel na 13. mesto.

Komentiraj

Loading…

0

COPYGATE razplamteva: LAWRENCE STROLL želi oprati ime svoje ekipe

Nora predelava na osnovi AUDIJA RS7