in ,

GTA 5 podira REKORDE glede prihodkov in rasti števila uporabnikov

Pred nekaj meseci je Epic Games Store presenetil svet in uporabnikom ponudila brezplačen prenos svoje priljubljene igre GTA 5.

Toda takrat nerazumljiva poteza se je danes izkazala za popoln uspeh – Grand Theft Auto je postal zelo zanimiv za večje število ljudi, kar je na koncu pripeljalo do bistveno večjega števila igralcev te priljubljene igre.

Ta poteza je bila pravzaprav “vstopnica” v svet GTA Online in je podjetju prinesla velik dobiček s pomočjo mikrotransakcij. Danes, nekaj mesecev pozneje, se je izkazalo, da brezplačna skupna raba GTA 5 sploh ni vplivala na nadaljnjo prodajo, ampak jo je še izboljšala.

V poslovnih rezultatih založbe Take-Two Interactive je bilo objavljeno, da se je GTA 5 po promociji prodajal bolje kot v istem obdobju leta 2019, vendar uradne številke niso bile objavljene, zato jih neposredno ne moremo primerjati. A še vedno je bilo objavljeno, da je skupno število prodanih izvodov igre doseglo 135 milijonov, kar je 5 milijonov več kot v so bile številke konec maja.

Prav tako je veliko število prodanih izvodov in obdobje “donacije” prineslo veliko število igralcev, prisotnih v GTA Online, kar je prineslo rekordno “in game” porabo denarja.

Ob tem se je Rockstar Games znašel tudi v nepredvidenih razmerah. Zaradi količine denarja, ki ga prinaša GTA 5, se podjetju ne bo mudilo z izdajo šestega nadaljevanja igre, temveč se bo osredotočilo na nove vsebine za spletno izdajo igre. Tako se bo konec leta 2020 pojavila največja širitev doslej, ki naj bi v igro vpeljala Liberty City, za leto 2021 pa načrtujejo remaster igro za PS5 in Xbox Series X.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

WILLIAMS potrdil NISSANYJA za prvi prosti trening v BARCELONI

FERRARI in RENAULT potrdila protest, McLAREN je odstopil